EKOLIMPIJADA DIVAC I GOSTI SA DJACIMA
Ekolimpijada u Subotici sa Mihailom Dudašem
 
U utorak, 26.05.2015., sa početkom u 12.00h, na centralnom gradskom trgu u Subotici biće održana „EkOlimpijada“ pod sloganom „Moje školsko eko dvorište“ a sa učesnicima će se družiti atletičar Mihail Dudaš, učesnik Olimpijskih igara u Londonu.
Mihail Dudaš će u 11.00h u O.Š. “Vladimir Nazor“ u selu Đurđin posaditi sa osnovcima pet stabala i simbolično otvoriti “Olimpijsku aleju”. Ovih pet stabala predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.
Cilj „EkOlimpijade“ je da osnovci kroz sport i zabavu, učestvujući u raznovrsnim radionicama, razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i važnost očuvanja životne sredine.
„EkOlimpijsko igralište“ je sportsko-ekološka radionica, a posebna pažnja biće posvećena očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema biće uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada a kompanija “Sekopak” školi će donirati kante za reciklažu.
Igra „Eko fudbal“ podrazumeva takmičenje između mešovitih muško-ženskih timova, a učesnici uče da  razmišljaju o fer pleju i korektnosti tako što pravila igre određuju igrači na licu mesta.
Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine. 
Povezana vest:  OI LONDON 2011, Još tri miliona funti za reklamu Olimpijade u Londonu