vlade divac (3)Vlade Divac u novom sazivu Komisije za okruženje sportiste Međunarodnog olimpijskog komiteta

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac imenovan je za člana Komisije za okruženje sportiste Međunarodnog olimpijskog komiteta.
Polje delovanja ove komisije je unapređenje okruženja sportiste, pod kojim se pre svega podrazumevaju sva lica i organizacije koja su u posrednom i neposrednom kontaktu sa sportistom i imaju uticaj kako na njegov trenažni proces i takmičenja, tako i na život van sportskog terena. Predsednik ove Komisije je proslavljeni atletičar i predsednik Olimpijskog komiteta Ukrajine Sergej Bubka.
„Velika je časte za mene lično, ali pre svega rekao bih za Olimpijski komitet Srbije. Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i izvršni odbor MOK su prepoznali Olimpijski komitet Srbije kao nacionalni olimpijski komitet koji sportistu stavlja u centar i nastoji da vodi računa o okruženju sportiste u svakom segmentu, od uslova za trening, preko edukacije i usavršavanja trenera, vrhunske medicinske zaštite, do školovanja samog sportiste i njegve karijere posle sporta,“ rekao je predsednik OKS Vlade Divac.
Nakon usvajanja Agende 2020 na 127 sesiji Međunarodnog olimpijskog komiteta, a u skladu sa usvojenim preporukama, predsednik Međunarodnog komiteta Tomas Bah je uz konsultaciju sa članovima Izvršnog odbora MOK doneo odluku da unese izvesne izmene u sastavima i poljima delovanja komisija Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Povezana vest:  Ime prve maskote Olimpijskog tima Srbije, OLI, SREĆKO ili ORKO?!