Elzan Bibic i Tamara Micevic 002

EYOF 2015

Elzan Bibić i Tamara Mićević srebrni na 1500m

Elzan Bibić i Tamara Mićević osvojili još dve medalje za Srbiju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Tbilisiju. Posle jučerašnjeg Elzanovog zlata i Tamarinog srebra na 3000m danas su Srbiji doneli još dve srebrne medalje ovog puta na 1500m.

Elzan je finalnu trku na 1500m istrčao za 4:01.62 što je bilo dovoljno za srebrno odličje. Zltna medalja otišla je u ruke Irca McGrath Kevina koji je trku završio za 4:01.11, a do bronze je stigao FrancuzProust Pierre sa vremenom 4:02.35.

Povezana vest:  ODRŽANA XII SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA OKS, 64 sportista individualnih sportskih grana u kategorizaciji OKS u programu RIO 2016 - 10 u prvoj kategoriji

„Verovao sam u sebe i da mogu do medalje. Verujem da sam mogao i bolje, ali bila je jaka konkurencija, a i bio sam malo umoran, pošto mi je ovo bila treća trka za tri dana. Sobzirom da je medalja, danas srebrna juče zlatna naravno da sam zadovoljan,“ rekao je Elzan po završetku trke na 1500m.

Tamara Mićević istrčala je trku za 4:35.35, a od nje je brža bila samo Holanđanka Van Der Marel Merel sa vremenom 4:33.98. Bronza je pripala Topka Beata Ani iz Pojske koja je 1500m istrčala za 4:35.33.
„Istrčala sam dve dosta dobre trke. Dosta sam trenirala i spremala se za EYOF i tako da sam baš zadovoljna što se trud i rad isplatio,“ rekla je Tamara.

Povezana vest:  Suspendovana trojica dizača tegova

Selektor Edin Zuković bio je zadovoljan posle još dve osvojene medalje naših atletičara: „Posle jučerašnjeg uspešnog dana i Elzan i Tamata su nas ponovo obradovali svojim nastupima. Sigurno je im nije bilo lako posle jučerašnjih teških trka na 3km i po velikoj vrućini da osvoje medlaje, međutim oni su uspeli i svaka im čast na tome. Veliki je uspeh za atletiku na ovom takmičenju da osvoji 4 medalje. Ovo će sigurno biti veliki podstrek za ovu decu da treniraju još jače i još bolje. Oni su naša budućnost i na njih možewmo ozbiljno da računamo,“ rekao je Zuković.

Povezana vest:  NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA ODRŽANO FINALNO OLIMPIJSKO DRUŽENJE SA EMIROM BEKRIĆEM I VATERPOLISTIMA