Odbojkašice Srbije u finalu

EYOF 2015

Odbojkašice sutra za zlato, odbojkaši i košarkaši za 5. mesto

Odbojkašice Srbije će se boriti za zlatnu medalju na XIII letnjem EYOF-u, pošto su u polufinalu savladale reprezentaciju Italije rezultatom 3:1 po setovima 27:29, 25:19, 25:10 i 25:14. One će se sutra u subotu od 14.30, u finalu susresti sa reprezentacijom Turske koja je savladala Belgiju rezultatom 3:0.
Naše devojke su izgubile prvi set, ali su nakon toga preuzele kontolu i vipe nego ubedljivo dobile naredan tri seta.
„Osećaj je prelep. Plasirale smo se u finale sa dobrom igrom. U prvom setu je malo lošije išlo, puno smo grešile, ali i tako smo igrale na razliku, što negde znači da smo bolja ekipa. Slušale smo trenera i to je dalo rezultate. Sa ovakom disciplinom i ovakvom igrom možemo da dobijemo i u finalu,“ rekla je Anja Ašonja.

Povezana vest:  Tim Srbije stigao na EYOF u Utreht

Kadetkinje Srbije su do sada na EYOF osvojile tri srebrne medalje: 2007. u Beogradu, 2011. u Trabzonu i 2013. u Utrehtu.

Odbojkaši Srbije savladali su reprezentaciju domaćina Gruzije sa 3:0 po setovima 25:23, 25:16 i 25:21. Naši momci će sutra sa pobednikom meča Turska – Rusija igrati za peto mesto na XIII letnjem Evropskom olimpijskom festivali mladih.
„Što smo planirali u ovoj utakmici to smo i uradili. Igrali smo koliko je bilo potrebno za pobedu. Sutra očekujemo pobednika meča Turska – Rusija gde očekujemo da zabeležimo još jednu pobedu i da osvojimo utešno peto mesto,“ rekao je Milan Đuričić.
Košarkaši Srbije savladali su reprezentaciju Turske rezultatom 62:47. Naši momci bili su ubedljivi i već na poluvremenu stigli do prednsoti od 20 poena (41:21). Sutra od 9.45 će sa reprezentacijom Italije igrati za peto mesto na XIII letnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih.

Povezana vest:  Rusija optužuje vladu SAD da želi izbacivanje te zemlje sa OI