Tim srbije YOG Lilehamer

II ZOI mladih

Troje sportista Srbije krenulo put Lilehamera

 

Srbiju će u Lilehameru predstavljati troje sportista u dva sporta, alpskom skijanju i nordijskom trčanju. U alpskom skijanju takmičiće se Rašo Jevremović i Kovačević Milica, a u nordijskom trčanju Anja Ilić. Rašo Jevremović i Milica Kovačević startovaće u slalomu, veleslalomu, super G-iju i super kombinaciji, dok će Anja Ilić takmičiti u kros kantriju slobodnom tehnikom, u trci na 5km slobodnim stilom i moguće u sprintu, što će biti poznato posle tehničkog sastanka.  

Povezana vest:  Putin odlikovao ruske milijardere zbog podrške ZOI

Sportiste će na ovom takmičenju pratiti trener u alpskom skijanju Jeraša Matic, trener u nordijskom skijanju Tihomir Milosavljević, doktor Dejan Aleksandrić i šef misije tima Srbije Damir Štajner koji je dan pre tima otputovao za Lilehamer.

U Lilehameru će učestvovati sportisti iz 71 zemlje sveta, a biće podeljeno 70 setova medalja.  Mladi sportisti će se takmičiti u 15 zimskih sportova (alpsko skijanje, nordijsko skijanje, biatlon, free style skijanje, umetnjičko klizanje, brzo klizanje, hokej, ski skokovi, bob, sanke, skeleton, karling, snow bord, ski skokovi, brzo klizanje i short track).

Povezana vest:  OI 2016, Teodosić: Trudićemo se da napravimo senzaciju

Svečana ceremonija otvaranja zakazana je za petak 12. februar u 19 časova, a održaće se u areni za ski skokove.    

Prvog dana takmičenja u subotu 13-og februara Rašo i Milica, startuju u super G-iju, a Anja Ilić u nordijskom trčanju slobodnom tehnikom.