TimSrbije u Lilehameru 02

SVEČANO OTVORENE II ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE MLADIH

U Norveškom gradu Lilehameru gdje su 1994. godine održane Zimske olimpijske igre, svečano su otvorene II Zimske olimpijske igre mladih, a zastavu Srbije nosila je Anja Ilić, naša takmičarka u skijaškom trčanju.

Pre ceremonije Anja je rekla: „Velika je čast što ću imati priliku da nosim zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara mladih. Mnogo je rada i truda uloženo da dođem do ovde tako da je ova prilika motiv više da napravim što bolji rezultet. Volela bih da mi se jednog dana ukaže i šansa da nosim zastavu svoje zemlje i na „velikim“ Olimpijskim igrama.“

Povezana vest:  OI 2016, Bolt, Blejk i Getlin u polufinalu trke na 200 metara

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah u svom obraćanju zahvalio se domaćinima, kralju i kraljici Norveške, ljudima iz organizacionog komiteta i volonterima, a sportistima je poručio da su Olimpijske igre mladih nastale da bi na jednom mestu skupile mlade sportiste da uživaju u takmičenju i druženju.

Od 12. do 21. februara, preko 1.000 mladih sportista takmičiće se u 15 zimskih sportova i 70 disciplina.

Povezana vest:  MOK se u Londonu nada sportistkinjama iz više zemalja

Sutra, prvog dana takmičenja Rašo Jevremović i Milica Kovačević, startuju u super G-iju, a Anja Ilić u nordijskom trčanju slobodnom tehnikom.