nhl logo
Velika borba na početku NHL plej-ofa
 
Plej-of u najjačoj hokejaškoj ligi sveta, NHL, počeo je prošle noći s tri neizvesne utakmice, iz kojih su Anahajm, Pitsburg i Montreal izašli kao pobednici sa golom razlike.
Montreal je u gostima posle produžetka pobedio Tampu Bej sa 5:4. Pitsburg je kod kuće savladao Kolambus sa 4:3, dok je Anahajm na svom terenu bio bolji od Dalasa 4:3.
Najneizvesnije je bilo u Tampi, gde su Montreal Kanejdijens posle produžetka pobedio domaći Lajtning sa 5:4. Pobednički gol postigao je Dejl Vis u produžetku.
Keri Prajs zaustavio je 21 šut ka golu Kanađana. Montreal je u trećoj trećini prokockao dva vođstva. Dvostruki strelac za Tampu bio je Stiven Stamkos, a drugi gol doneo je timu produžetak.
Golman Anahajma Frederik Andersen imao je 32 odbrane u svom NHL plej-of debiju, čime je pomogao svom timu da pobedi Dalas sa 4:3.
Anahajm je na početku druge trećine poveo sa 4:0, ali se Dalas nije predavao u svojoj prvoj plej-of utakmici posle šest godina. Kapiten Džejmi Ben i Kolton Skevijor postigli su gol sa igračem više, a onda je Tajler Segin smanjio na gol razlike šest minuta pre kraja.
Anahajm je, međutim, izdržao zahvaljujući sjajnim odbranama Andersena.
Favorizovani Pitsburg se prilično namučio sa žilavom ekipom Kolambusa. „Plavi mundiri“ su vodili sa 3:1, ali su Bo Benet i Mat Niskanen postigli golove sa igračem viška u razmaku od 45 sekundi za izjednačenje.
Pobednički gol postigao je Brendon Sater, a golman Mark-Andre Flori odbranama je nadoknadio nesigurnu odbranu Pingvina za pobedu.
Plej-of se nastavlja u noći između četvrtka i petka utakmicama Njujork Rendžers – Filadelfija, Sent Luis – Čikago, Kolorado – Minesota i San Hoze – Los Anđeles.
Povezana vest:  KUGLANJE, Vilmoš Zavarko blistao u Austriji – 718 čunjeva!