Dusan Djordjevic na poletanjuPARAGLAJDING
Srpska dominacija nad Karpatima

U gradiću Klopotiva – Rumunija u periodu od 08.-11. maja, održano je državno prvenstvo Rumunije u paraglajdingu. Učestvovalo je više od 40 takmičara. Ubedljivom pobedom, osvojivši prva četiri mesta, četiri srpska reprezentativca obradovali su srpsku vazduhoplovnu javnost. Srđan Ristanović, Predrag Dudić, Vladimir Bačanin i Dušan Đorđević, iza sebe, ostavili su reprezentativce Rumunije, Poljske, Mađarske, Slovenije i Rusije.
Čestitam kompletnoj srpskoj ekipi. Zaista ste pokazali pravi timski duh, iako je ovo individualan sport. Retko se može videti da četiri pilota u toku cele trke lete zajedno i ubedljivo dominiraju nad ostalim takmičarima. – Izjavio je Adrian Toma, reprezentativac i najbolji pilot Rumunije.
Zaista sam uzbuđen i srećan zbog ovolikog uspeha, prvenstveno svog ali i cele ekipe. Pozitivna energija, međusobno bodrenje, ali i dugogodišnji rad i trening, konačno su se isplatili. Želeo bih da se zahvalim generalnom sekretaru Vazduhoplovnog saveza Srbije, Željku Ovuki koji je uz pomoć Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, ipak pronašao sredstva za realizaciju ovih priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo na Kopaoniku. – Kazao je Srđan Ristanović, pobednik takmičenja.
Među preostalim srpskim pilotima, posebno se istakao i Miloš Gagić, koji je kao jedan od kandidata za prvi tim reprezentacije osvojio trinaesto mesto.
Naredno takmičenje u paraglajdingu, zakazano je za 01. jun na nebu iznad Sokobanje.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Štuhec osvojila zlato u spustu