Tamara Kostic na sletanjuPARAGLAJDING
Ratnike porazili orlovi

Pobednik Državnog prvenstva u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, koje se održalo na planini Krilaš kod Ćovdina prethodnog vikenda (19.-20.jula) je Goran Đurković – PK „Berkut“ iz Vršca. Drugo mesto osvojio je njegov klupski kolega Dragan Popov, dok je treće mesto pripalo Ivanu Pavlovu – PK „Delta“ Kanjiža. Organizatori takmičenja bili su Vazduhoplovni savez Srbije i lokalni PK „Krilaš“ iz Ćovdina.
Nakon dva letačka dana i pet takmičarskih serija, u konkurenciji od 40 takmičara, Goran je po četvrti put u karijeri imao najbolji rezultat na Državnom prvenstvu.
-Izuetno mi je draga ova pobeda iz razloga što je bila izuetno neizvesna borba i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Metereološki uslovi su bili izuzetno teški. Posebno bih istakao ekipu PK „Ares“ iz Beograda, koja se dodatno pojačala pred ovo takmičenje, ali zahvaljujući lošoj sportskoj sreći, nije uspela da osvoji titulu. Lično se zahvaljujem kafiću „Fajn“ iz Vršca, koji mi je pomogao da učestvujem na ovom takmičenju. Čestitam takmičarima na odličnoj borbi. – izjavio je novi državni šampion Goran Đurković
I pored veoma visoke temperature i teških uslova za takmičare, na 14. Državnom prvenstvu učestvovalo je 11 ekipa. U veoma napetoj borbi za pobednička postolja u ekipnoj konkurenciji, prvo mesto pripalo je timu PK „Berkut“ iz Vršca. Druo mesto zauzela je ekipa PK „Košave“ iz Surčina koja je posle tri uzastopna trimufa prekinula pobednički niz. Kao treći, takmičenje su završili piloti iz PK „Ares“ iz Beograda.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Severna Koreja suspendovana na dve godine