vanja udovicic savezi

MOS: Klubovi da se bave sportom, a ne politikom

Ministarstvo omladine i sporta saopštilo je danas da je nedopustivo da se klubovi bave aktivnostima koje ugrožavaju spoljno-političku poziciju države Srbije. Ranije danas, predsednik srpskog fudbalskog četvoroligaša Novog Sada Tomislav Lovreković najavio je odigravanje humanitarne prijateljske utakmice sa selekcijom Luganska, ukrajinske oblasti pod kontrolom proruskih snaga,
-Posebno je nedopustivo da se klubovi bave aktivnostima koje ugrozavaju spoljno-političku poziciju Srbije u ovako delikatnim svetskim uslovima. Ne želimo da bilo koji klub čak i nenamerno dovede državu Srbiju u nezgodnu situaciju na spoljnopolitičkom planu – ističu u ministarstvu. 
Navodi se i da to ministarstvo neće dati povod i materijal da „neki koji to jedva cekaju, dodatno napadaju i vrše pritisak na Srbiju“. 
-Jasno je predočeno da je stvar ozbiljna i kolege iz FŠ su svesni situacije i preduzece sve potrebne mere – poručeno je iz ministarstva. 
Prvi čovek FK Novi Sad Lovreković objasnio je da je sa ljudima iz Luganska kontaktirao telefonom i da očekuje da će do tog meča doći krajem avgusta na stadionu „Detelinara“ u Novom Sadu, uprkos eventualnim problemima s obzirom na to da je u pitanju tim koji nije priznat od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Povezana vest:  Peruničić primio osvajačice bronzane medalje