memorijal mario musanicKUGLANJE
Mario Mušanić pobednik „Memorijala Štikovac“

Mario Mušanić, hrvatski reprezentativac, kuglaš Osijeka pobednik je „Memorijalnog turnira Đuro Štikovac“ održanog na kuglani sa osam staza u Banji Junaković sa 672 čunja.
Drugo mesto pripalo je slovenačkom kuglašu iz Bresta iz Cerknica Mateju Lepeju sa sa 670 čunjeva, dok je treći bio kapiten srpske reprezentacije, šampiona sveta i pojačanje Beograda u novoj sezoni Jovan Ćalić sa 664 čunja.
Prva tri mesta odlučena su u poslednjem bloku od osam igrača. Završnica je bila veoma uzbudljiva. Lepej je završio sa 670 čunjeva, „jurili“ su ga Ćalić i Mušanić. Ćalić je imao 662 čunja i dva „seljaka“ na stazi, ali je promašio u 28. hicu levi čunj i nije mogao da napravi „prelaz“ u pune završivši sa 664 čunja. Mušanić je u 29. hicu srušio prvi čunj i desnog „seljaka“ i došao na 666 čunjeva, ušao u pune i oborio šest „drva“ pretekavši i Lepeja i Ćalića.
Turnir je svečano otvorio predsednik SO Apatin dr Živorad Smiljanić i poželeo dobre rezultate kuglašima iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije na jednoj od najboljih kuglana u regionu sa osam staza u Banji Junaković. Učesnike i goste pozdravio je Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije. Prisustvovali su i Franc Gornik (Slovenija) rukovodilac sektora za merkiting Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC), Vojko Pavlović generalni sekretar KS Srbije kao i brojne ugledne zvanice i prijatelji kuglaškog sporta i porodice Štikovac.
„Memorijal Štikovac“ održava se u spoman na kuglaša, kuglaškog radnika i prvog selektora SRJ, jednog od najuspešnijih stručnjaka u istorije našeg kuglaškog sporta Đuru Štikovca koji je preminuo u Beogradu 2004.
Trofeje je obezbedila porodica Štikovac, a organizaciju turnira pomogli su SO Apatin i Banja Junaković, Kuglaški savez Srbije, Pak promet iz Kragujevca, Voda Vrnjci, Zooplast iz Beograda, „Da kapo“, Dušan Kudra iz Banjaluke, Đorđe Jovanić iz Apatina i brojni prijatelji kuglaškog sporta.
Rezultati, „Memorijal Štikovac 2014″, kuglana u Banji Junaković: 1. Mario Mušanić (Hrvatska, Osijek) 672, 2. Matej Lepej (Slovenija, Brest Cerkince) 670, 3. Jovan Ćalić (Srbija, Beograd) 664, 4. Goran Ostojić (Srbija, Beograd) 641, 5. Mario Liović (Hrvatska, Osijek) 623, 6. Novak Obradović (Srbija, Partizan) 612, 7. Nikola Matijaš (Srbija, Partizan) 608, 8, Franci Velišček (Slovenija, Brest) 606, 9. Njegoš Šakić (Srbija, Beograd) 605, 10. Igor Šarkezi (Hrvatska, Osijek) 604, 11. Željko Miličević (Srbija, Crvena zvezda) 595 čunjeva itd. Učestvovala 32 kuglaša.
Srbija, Beogrda) 641, 5. Sudio je srpski internacionalni sudija Dragi Štikovac iz Beograda.
Dosadašnji pobednici „Memorijala Đure Štikovca“ – 2006: Jovan Ćalić (Srbija, Sport Podbrezova), 2007: Željko Miličević (Srbija, NIS petrol – Beograd), 2008: Daniel Tepša (Srbija, Beograd „Poštanska štedionica“), 2009: nije održan, 2010: Željko Miličević (Srbija, Zanatlija, Slavonski Brod), 2011: Jovan Ćalić (Srbija, Sport Podbrezova), 2012: Čongor Baranj (Srbija, Beograd „Poštanska štedionica“), 2013: Igor Šarkezi (Hrvatska, Osijek), 2014: Mario Mušanić (Hrvatska, Osijek).

Povezana vest:  RAGBI 13, U nedelju finale Kupa Srbije, Zvezda – Dorćol