Voda kao terapijaSportisti u borbi protiv reumatskih bolesti dece
 
Srpski sportisti Nađa Higl, Milica Mandić, Andrea Arsović i Dušan Borković podržali su danas na bazenu hotela „Kraun Plasa“ akciju „Plivaj i pobedi reumatske bolesti dece“.
Sportisti su se družili, plivali i igrali sa više od 40 dece iz Udruženja roditelja dece obolele od reumatske bolesti (SREIA).
-Plivanje je lek za telo i dušu i svakako najbolji način da se deca izbore sa ovom bolešću – poručila je najbolja srpska plivačica Nađa Higl, koja je i sama roditelj petomesečne bebe.
Automobilski as Dušan Borković istakao je da je ova akcija zamajac talasa solidarnosti koji u Srbiji treba da podigne svest o potrebi pomoći oboleloj deci.
-Ovo je najmanje što možemo da učinimo za decu, kako bi živela kao sav normalan svet – rekao je Borković.
Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić poručila je deci da samo istrajnošću i upornošću mogu da pobede ovu bolest. Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović istakala je da do sada nije znala kolike su razmere ove bolesti, koja u proseku pogađa svako hiljadito dete.
-Svakako da su edukacija i podizanje svesti o potrebi da se pomogne bolesnoj deci najvažniji cilj ove akcije – rekla je Arsović.
Podršku akciji ispred Ministarstva omladine i sporta pružio je drzavni sekretar Nenad Borovčanin.
Povezana vest:  GOLF, Hugo Boss turnir 10. i 11. septembra