gradska vlajkovKUGLANJE
Vlajkov pobedio u Gradišci
 
Radovan Vlajkov, juniorski vicešampion sveta u kombinaciji, reprezentativac srpskog šampiona Beograda, osvojio je prvo mesto na trećem „Memorijalnom turniru Sanjin Aleksić“ u Gradišci u Republici Srpskoj u spomen na talentovanog mladog kuglaša, kadetskog reprezentativca BiH iz ovog mesta, tragično nastradalog u saobraćajnoj nesreći.
Vlajkov, koji je na prvom i drugom turniru 2012. i 2013.  bio treći,  je oborio 647 čunjeva. Pretekao je prošlogodišnjeg pobednika i rekordera kuglane (666) juniorskog šampiona i seniorskog vicešampiona sveta Igora Kovačića, takođe reprezentativca Beograda, koji je srušio 638 čunjeva. Treće i četvrto mesto osvojili su članovi juniorske reprezentacije Srbije, trostrukih šampiona sveta, koju su na turnir doveli  predsednik KSS Uroš Dragojlović i selektor Vojko Pavlović, Boris Kličarić iz Crvene zvezde sa 613 čunjeva i Milorad Vojnović iz novosadskog Radničkog sa 605 čunjeva i samo su oni prebacili granicu od 600 „drva“.
– Dobro su igrali, kuglana je zahtevna i ovakvi rezultati mogu samo da raduju – komentar je Vojka Pavlovića selektora juniorske reprezentacije.- Zahvaljujemo se organizatorima na sjajnom gostoprimstvu i čestitamo na dobroj organizaciji turnira.
Reprezentativac Srbije Marko Antić iz Crvene zvezde je oborio 586 čunjeva, Boris Manojlović uz zrenjaninskog Banata srušio je 572 čunja, a Borislav Rogić iz Partizana 537 čunjeva.
Trofeje su obezbedili porodica Aleksić i vredni kuglaški radnici iz Gradiške.
DOSADAŠNjI POBEDNICI – 2012: Marko Trklja (Knin Revita) 639, 2013: Igor Kovačić (Srbija) 666, 2014: Radovan Vlajkov (Srbija) 647.
Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Lindzi Von ne ide u mušku konkurenciju