SRBIJA NAPADA U KOLUMBIJIPARAGLAJDING
Srbija napada u Kolumbiji

Reprezentacija Srbije u paraglajdingu u disciplini prelet, otputovala je u kolumbijski grad Roldaniljo u kojem će se od 10. do 25. januara održati 14. FAI svetsko prvenstvo u paraglajdingu. Na ovom prestižnom vazduhoplovnom takmičenju učestvovaće 150 pilota iz 49 prijavljenih zemalja. Srbiju će na terenima latino Amerike predstavljati piloti Vladimir Bačanin, Srđan Ristanović, Željko Ovuka i pilot/tim lider Predrag Dudić.
Nakon svečanog otvaranja i dva trening dana danas (13. januar) je prvi takmičarski dan. Činjenica koja veoma raduje naš tim da je na drugom treningu naš pilot Vladimir Bačanin imao odlično sedamnaesto mesto, dok su ostali srpski piloti dodatno naštelovali opremu i izvršili poslednje pripreme za takmičenje.
Atmosfera u ekipi je fenomenalna. Naši piloti „pucaju“ na najsjajnija odličja, iako za protivnike imaju profesionalne pilote paraglajdera. Pokušaćemo da domaćoj ekipi Kolumbije kao i Švajcarskoj, Italiji, Francuskoj koji važe za favorite na svakom takmičenju, malo poremetimo planove i umešamo se u plasman. – izjavio je Predrag Dudić, pilot i tim lider srpskog tima.
Titulu svetskog prvaka osvojenu pre dve godine na terenima Sopota u Bugarskoj, brani Džeremi Lager iz Francuske. Najbolji tim na prethodno održanom prvenstvu bila je upravo ekipa Francuske.

Povezana vest:  ŠAH, PRVENSTVO SRBIJE (ŽENE), Prvi poraz BAS-a u Novom Sadu na prvenstvu Srbije