Finale Kupa Dorcol-CZRAGBI 13
Dorćol osvajač Superkupa Srbije

Ragbisti Doćola osvajači su prvog Superkupa ragbi lige Srbije. U prvom Superkupu u istoriji Ragbi 13 Federacije Srbije, Dorćolci su savladali Crvenu zvezdu sa 44:36 (28:14) na stadionu FK BASK Arena na Carevoj Ćupriji u Beogradu.
Predvođeni reprezentativcima Daliborom Vukanovićem i Stefanom Nedeljkovićem, osvajači Kupa Srbije revanširali su se aktuelnom šampionu za poraz u finalu plej-ofa prošle sezone.
Na statru klupske sezone u srpskom ragbiju 13, publika je mogla da uživa u atraktivnoj i efikasnoj utakmici. Dorćolci su pokazali da će biti glavni izazivači Zvezdi koja je upravo prošle godine prekinula dominaciju svog glavnog rivala u šampionatu. Sve do prošle godine, Dorćol je bio osvajač svih trofeja u srpskoj ragbi ligi, ali su crveno-beli u finalu napravili iznenađenje i osvojili titulu. Upravo je zbog toga i ove sezone održan prvi Superkup Srbije.
Nakon Superkupa, sledi i početak takmičenja u Prvoj ligi Srbije koja će ove godine brojati šest ekipa. Uz Zvedu i Dorćol u Prvoj ligi će još ove sezone učestvovati Partizan, Radnički Nova Pazova, Tašmajdan Tajgersi i Radnički Niš. Mečevi 1. kola na programu su 14. i 15. marta.

Povezana vest:  Šifrin osvojila treću uzastopnu titiulu u Svetskom kupu