XIV B turnir  BGD 2015 Osvajaci medaljaBADMINTON
Zlata Karanovićevoj i Milivojeviću

U subotu, 28. febuara 2015, u sali Tehničke škole u Železniku otpočela je serija B turnira u 2015. U organizaciji Badminton kluba Beograd, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Gradskog sekretarijata omladine i sporta, Badminton saveza Srbije, Badminton saveza Beograda i kompanija „Yonex“ i „Tin šped“ „b-listaši“ su se borili za medalje na XIV B turniru – BGD 2015. U sudaru takmičara iz sedam klubova – BK Banat (Zrenjanin), BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Fanatik (Vršac), BK Zmajevi (Kruševac) i BK Novi Sad, zvanja najboljih pripala su Sofiji Karanović u ženskoj, odnosno Dušanu Milivojeviću u muškoj konkurenciji, koji je trijumfovao na ovom turniru i pre godinu dana.
Atmosfera u Železniku je, kao i uvek, bila na najvišem nivou. Iako je reč o „b-listašima“ viđeno je mnogo atraktivnih i zanimljivih mečeva u kojoma je i podmladak srpskog badminton sporta bio u prilici da se ogleda u seniorskoj konkurenciji. Na prvom B turniru u ovoj godini učestovao je i para-badmintonac Zoran Ješić koji je zajedno sa Željkom Volašom prošlog septembra branio boje Srbije na Evropskom prvenstvu u para-badmintonu u Španiji. Ješić je subotnjem turniru stao na korak od četvrtfinala, budući da je poražen u duelu za plasman među osam najboljih u Železniku.
Osvajači medalja – Muškarci pojedinačno: 1. Dušan Milivojević (BK Beograd), 2. Andrej Šafarik (BK Fanatik, Vršac), 3. Dragan Antić (BK Zmajevi, Kruševac), Milorad Misimović (BK Dinamo, Pančevo); Žene pojedinačno: 1. Sofija Karanović (BK Dinamo, Pančevo), 2. Ivona Pavlović (BK Beograd), 3. Sofija Dmirović (BK Clear, Beograd), Anja Simić (BK Clear, Beograd)

Povezana vest:  KUGLANJE, Parovi Korduna i Pionira okićeni zlatom