SC Inge pod vodom 01
RAGBI 13
Obilne padavine delimično odložile 1. kolo Prve lige
 
Obilne padavine u poslednja dva dana u Srbiji, delimično su odložile 1. kolo Prve lige Srbije u ragbiju 13. Kiša je u potpunosti poplavila teren Sportskog centra Inge u Beogradu, gde su u subotu 7. marta po rasporedu na programu bila dva meča.
Centralni duel ove runde trebalo je da bude sedmi večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, ali je ta utakmica odložena, kao i meč između Dorćola i Radničkog iz Niša koji je takođe trebalo da se u subotu igra na terenu SC Inge.
Čelnici Ragbi 13 Federacije Srbije će naknadno odlučiti o terminima odigravanja ove dve utakmice.
Ipak, takmičenje u Prvoj ligi počeće ovog vikenda jer će svoj meč 1. kola Tašmajdan Tajgersi i Radnički iz Nove Pazove igrati u subotu 7. marta (15.00 h) na terenu Crvene zvezde – KBRK na Adi Ciganliji. Biće to repriza baraža za popunu Prve lige od prošle godine, kada Radnički je bio bolji sa 38:30 u Pazovi, što je i jedini meč koji su odigrali ova dva kluba.
Inače, ove sezone Prva liga Srbije imaće deseet u ligaškom delu takmičenja, nakon čega sledi plej-of i plej-aut. Prvoplasirana ekipa iz regularnog dela ide direktno u finale, dok drugi i treći igraju jedan polufinalni meč.
U plej-autu poslednjeplasirani tim iz Prve lige će igrati baraž za ostanak u eliti protiv pobednika plej-ofa Druge lige u kojem će se sastati osvajač grupe Sever i prvi iz grupe Jug.
Povezana vest:  KUGLANJE, U finalu Kupa Srbije Beograd – Partizan i Pionir - EDB