Tasmajdan - Dorcol 01 29.03.2015RAGBI 13
Partizan novi lider, prva pobeda Zvezde

Ragbisti Partizana preuzeli su samostalno prvo mesto na tabeli Prve lige Srbije u ragbiju 13 pošto su u derbiju 3. kola savladali Radnički iz Nove Pazove sa 36:28.
U duelu dve neporažene ekipe u Pazovi, crno-beli su zahvaljujući većem iskustvo došli do treće pobede u sezoni i tako potvrdili ozbiljnost svojih šampionskih ambicija.
Nakon pobede u večitom derbiju prošlog vikenda, Partizan je u još jednoj teškoj utakmici pokazao karakter odnevši čitav plen sa jednog od najtežeg gostovanja u ligi. Radnički se držao u životu zahvaljujući odličnoj igri Potkonjaka i Zekića, ali je mladi
Čarapić uz pomoć takođe raspoloženog Srbljanina predvodio goste do novog trijumfa.
Ovu rundu obeležio je i mali gradski derbi na Adi gde je gostujući Dorćol savladao Tašmajdan Tajgerse sa 42:10. Dominantnom igrom, vicešampion iz prošle sezone je u prvom poluvremenu stigao do ubedljivih 30:0. Međutim, nakon povrede Radića, Dorćolci su stali, tako da je u nastavku viđena izjednačena utakmica. Ipak, prednost Dorćola je iz prvog dela bila suviše velika da bi Taš mogao do preokreta. Najbolji kod osvajača Kupa je bio reprezentativac Dalibor Vukanović.
U poslednjem duelu 3. kola, Crvena zvezda je protiv Radničkog iz Niša stigla do prve pobede u sezoni – 66:16. Aktuelni prvak se brzo oporavio od poraza u večitom derbiju prošle nedelje i lako savladao povratnika u Prvu ligu. Nišlijama ostaje uteha da su prikazali mnogo bolju partiju u odnosu na primljenih 100 poena protiv Dorćola u prošlom kolu.
Na tabeli posle nekompletnih tri kola, Partizan vodi sa maksimalnih šest poena, Dorćol i Radnički iz Pazove imaju po četiri, Crvena zvezda dva, dok su Tašmajdan i Radnički iz Niša bez bodova. Dorćol i Zvezda imaju po meč manje, jer je njihov meč 2. kola odložen zbog poplavljenog terena i biće odigran naknadno.

Povezana vest:  Arunović i Mitić najbolji Zvezdini sportisti u 2011.