Pete decije igre u Koniji Srpski tim za bronzanim odlicjemBADMNION
Bronza za Srbiju u Koniji

Srpska badminton reprezentacija, u sastavu Marija Sudimac, Anja Velemir, Ivona Pavlović, Matija Cupara, Janko Lazarević i David Josijević, osvojila je bronzano odličje na Petim internacionalnim dečijim igarama koje su od 20. do 24. aprila 2015. održane u turskoj Koniji. U polufinalu ovog takmičenja, na kojem se za medalje borilo sedam timova sastavljenih od igrača rođenih 2000, 2001. i 2002, naša reprezentacija je izgubila od domaćina Turske, potonjeg osvajača zlata. Pre toga Srbija je u B grupi zabeležila dve pobede, nad Gruzijom i Konijom, i poraz od Bugraske. Tako je zauzela drugo mesto pa je u borbi za finale išla na prvoplasiranu iz A grupe Tursku. Naši su u polufinalu pružili jak otpor domaćinu ali su na kraju, ipak, izgubili od glavnog favorita turnira. Srebro je pripalo Bugarskoj, dok je bronzu, uz Srbiju, osvojio i Azerbejdžan. Pored pomenutih timova na badminton turniru u Koniji učestovala je i Makedonija.
„Naša mlada ekipa je još jednom pokazala da može da bude konkurentna mnogo starijim takmičarima iz regiona. Mnogo mečeva je odlučeno u trećem setu gde je, stiče se utisak, presudilo iskustvo starijih protivnika. To važi posebno u duelu u grupi sa Bugarskom gde bi nas pobeda, praktično, dovela do finala. Zbog toga ostaje žal što se nismo popeli stepenik više. Ipak, zadovoljni se vraćamo iz Konije. Pohvalio bih sjajnu atmosferu u našem timu tokom čitavog takmičenja i boravka u Turskoj. Takođe, pohvalio bih organizaciju Dečijih igara i gostoprimstvo domaćina i prijatelja iz Badminton saveza Turske“, kazao je trener Nikola Mijačić koji je uz igrače i tim menadžera Miodraga Kaličanina činio srpsku badminton ekspediciju u Koniji.
Inače, Dečije igre su pozivno takmičenje na koje Srbija tradicionalno učestvuje u badmintonu, kako zbog odlične saradnje sa Badminton savezom Turske tako i zbog kvaliteta našeg podmlatka. Ove godine u Koniji su se odmeravale snage u 10 sportova, a pored badmintona a na programu su bila takmičenja i u ateltici, biciklizmu, gimnastici, rvanju, dizanju tegova, karateu, šahu, tekvondou i plivanju.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, EFAF KUP, Greške koštale Kragujevac