seniorska reprez Srbije sa konzulom Stamatovicem - gen sek  BSA Alkalajem i predsednikom ESF Overbekom 26 april
SOFTBOL
Održana Balkanijada, Srpkinje uzele bronzu
 
U Sofiji je od 23. do 26. aprila održana Balkanijada u ženskoj konkurenciji, disciplina fast pič. Reprezentacija Srbije, u podmađenom sastavu, predvođena trenerom Lawrens Alenom, osvojila je treće mesto i devojke su se okitile bronzanim medaljama. Takmičenje je organizovano u okviru promocije povratka softbola i bejzbola na Olimpijske igre u Tokiju 2020.
U razigravanju smo izgubili od Bugarske i Grčke, na terenu smo pobedili Sloveniju i službenim rezultatom Rumuniju. U borbi za treće mesto ponovo smo se sastali sa Slovenijom, koja je imala najstariju reprezentaciju na turniru. Pobedili smo 8:1 i devojke su se okitile bronzama. Balkanijadu je zatvorio predsednik Evropske softbol federacije Andre van Overbek.
– Naš dugoročni cilj je ulaganje u budućnost. Opredelili smo se za izuzetno mlad tim. Od 15 devojaka koje su igrale u Sofiji, samo dve imaju više od 20 godina. Većina su juniorske reprezentativke. Odlukom trenera u Sofiji je debitovala Nevena Aleksić, koja ima samo 12 godina i bila je ubedljivo najmlađa na takmičenju. Ona je pičer, bacač i mnogi je predviđaju blistavu budućnost. U redovima Grčke, Bugarske i Slovenije, najbolje igračice imaju po 35 godina. Naš prvi pičer Katarina Karić ima tek 17. Sa ovim stvarima se ponosimo i hvalimo se svuda. Čestitam još jednom svim našim devojčicama, pre kojima je lepa softbol budužnost. Pohvalio bi i organizatora takmičenja, Jurija Alkalaja kao i prvog konzula naše ambasade Aleksandra Stamatovića, koji je stalno bio uz nas – istakao je predsednik Softbol saveza Srbije, Slobodan Đurić.
U Sofiji je u isto vreme održana i seniorska Balkanijada u bejzbolu, gde su naši muškarci osvojili bronzu. Po završetku softbol fast pič takmičenja, održana je promocija slou pič softbola. Reprezentacije su se podelile među sobom, a za Srbiju su igrali reprezentativci Slovenije. Pobedili smo Sloveniju i Grčku, a u finalu izgubili od Bugarske. Slou pič je disciplina u kojoj igraju muškarci i žene, zajedno u polju, a Balkansko seniorsko prvenstvo održaće se u Beogradu od 26. do 28. juna, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Beograda.
Srbija je u Sofiji igrala u sledećem sastavu: Sara Marković, Tamara Đerić, Marija Savić, Sandra Jovanović, Katarina Grujičić, Jovana Jovanović, Katarina Karić, Nevena Udovičić, Đina Stojković, Andrea Miletić, Selena Tanasijević, Ivana Kuzmanović, Aleksandra Stojković, Katarina Mančić i Nevena Aleksić.
Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Gruger stabilno, ali i dalje u veštačkoj komi