Prvenstvo Srbije za seniore 2014 Milica Simic i Igor BjelanBADMINTON
Bitka za državne prvake u Novom Sadu

Sportska sala Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rumenci, nadomak Novog Sada, u subotu i nedelju, 23. i 24. maja 2015, biće poprište najvažnijeg i najjačeg domaćeg takmičenja u 2015. – Prvenstva Srbije za seniore. Za zlatna odličja, koja će doneti i zvanje sportiste nacionalnog razreda, u pojedinačnim konkurencijama boriće preko 50 najboljih srpskih takmičara iz deset klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Novi Sad, BK Halianthus (Novi Sad), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Zmajevi (Kruševac), BK Dinamo (Pančevo), BK Pančevo, BK Banat (Zrenjanin) i BK Fanatik (Vršac). Titule u singlovima brane Igor Bjelan (BK Beograd) i Milica Simić (BK Novi Sad), koja će pokušati da sačuva najsjajnija odličja u još dve konkurencije – ženskom i mešovitom dublu u kojem je lane nastupila sa svojim klupskim kolegom Ilijom Pavlovićem, odnosno članicom pančevačkog Dinama Bojanom Jovanović. U muškom dublu tron brani beogradsko-kruševačka kombinacija Miodrag Kaličanin (BK Beograd) i Borko Petrović (BK Zmajevi).
„Prvenstvo Srbije za seniore će i ove godine biti najjače i najkvalitetnije do sada. U Novom Sadu će se boriti svi naši najbolji takmičari i očekujem jedan uzbudljiv i krajnje neizvestan šampionat. Tu pre svega mislim na mušku konkurenciju gde postoji širok spisak kandidata za postolje. Ipak, po svemu viđenom u proteklom periodu Igor Belan i Dragoslav Petrović biće glavni pretedenti za titulu, dok će svi ostali svoju šansu vrebati iz prikrajka. Na ovom šampionatu Milica Simić će pokušati da postane apsolutni rekorder po ukupnom broju titula. Sa tri prošlogodišnja trofeja sedmostruka uzastopna državna prvakinja u singlu došla je do ukupno 16 titula i tako se na ovoj listi izjednačila sa Jelenom Obrić“, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.
I u subotu i nedelju takmičarski program počinje od 9,30 časova. Prvog dana na „meniju“ biće mečevi u parskim konkurencijama i početak okršaja u singlovima, u kojima će se drugog dana voditi odsudne bitke. U subotu, pre početka zvaničnih mečeva, biće održan i zvaničan sudijski kurs za sudije Prve kategorije koji će voditi naš međunarodni sudija Predrag Vuković. Prvenstvo Srbije za seniore organizuju Badminton savez Srbije, Badminton savez Vojvodine i badminton klubovi Novi Sad i Helianthus pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije, Badminton saveza Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Novog Sada. Šampionat su podržale i kompanije „Yonex“ i „Tin šped“.

Povezana vest:  Sajam zimske opreme ovog vikenda u Beogradu