Finale Kupa Dorcol-CZRAGBI 13
Zvezda gostuje u Francuskoj
 
Prvak Srbije u ragbiju 13, ekipa Crvene zvezde stigla je u Francusku gde će u subotu u 30. maja (15.00) u Roanu odigrati prijateljski meč protiv selekcije regije Rona-Alpi.
Pauzu u prvenstvu Srbije, crveno-beli su iskoristili da uveličaju proslavu 80 godina od osnivanja lokalnog kluba Rasing kluba Roan XIII. U poslednjih godinu dana, Zvezda i četvorostruki šampion Francuske uspostavili su uspešnu saradnju angažmanom dvojice crveno-belih provotimaca, Vladice Nikolića i Vladislav Dedića koja je dodatno ojačana dolaskom srpskog šampiona na veliki jubilej.
Reprezentativni tandem se u međuvremenu vratio u domovinu, ali nije putovao nazad u Francusku sa matičnim klubom. Takođe, Zvezda će biti lišena i pomoći još dvojice reprezentativaca, Vojislava Dedića i Miloša Zogovića, međutim u pomoć će priteći njeni bivši igrači koji su u prethodnoj sezoni branili boje francuskog Karpentra, Zoran Pešić i Nebojša Živanović, kao i nekadašnji igrač Dorćola Danilo Delić.
U okviru velikog jubileja Roana, na stadionu Maleval je organizovan je celodnevni spektakl koji počinje prijemom veterana kluba, a potom u 13.30 počinje veliki ač turnirom za decu školskog uzrasta koja se upoznaju sa ragbijem 13. Glavni deo programa je sama utakmica između selekcije regije Rona-Alpi (RA) i Crvene zvezde.
Prema najavama iz Francuske, početni udarac će izvesti Milovan Jovanović, počasni konzul Republike Srbije u Francuskoj i dugogodišnji partner Ragbi 13 federacije Srbije.
U poslednjih nedelju dana, ovo je druga turneja u Francuskoj neke ragbi 13 ekipe iz Srbije, pošto je seniorska reprezentacija prošlog petka odigrala prijateljski meč protiv domaćeg nacionalnog tima.
Ovo gostovanje biće idealan test uoči finala Kupa Srbije u kojem Zvezda narednog vikenda igra protiv branioca trofeja – ekipe Dorćola. Sa druge strane, Dorćolci će poslednju pripremu uoči finala imati u nedelju 31. maja na terenu Sportskog centra Inge (17.00) protiv Radničkog iz Nove Pazove u zaostaloj utakmici Prve lige Srbije.
Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Večiti derbi u nedelju - Divlji Veprovi vs Beograd Vukovi