peter-besenji-na-svom-terenu

Red Bull Air Race se vraća u Budimpeštu

Prošlo je 12 godina od kako je Red Bull Air Race imao spektakularni debi sa aero trkom nekoliko metara iznad Dunava u srcu Budimpešte, a najbrža motosport serija na svetu se vraća u glavni grad Mađarske 4. i 5. jula i obećava ozbiljnu borbu pilota za vođstvo.
Dvostruki šampion Pol Bonom trenutno vodi u ukupnom plasmanu, ali je Met Hol odmah iza njega sa tri uzastopna podijuma. Šampion iz 2008. Hanes Arh je i više nego sperman za borbu imajući u vidu njegovu spektakularnu pobedu na prethodnoj trci u Rovinju.
Borba za titulu u ovom serijalu nikad nije bila neizvesnija, a tek smo na polovini ovogodišnje sezone. Ne treba zaboraviti ni Mađara Petera Bešenjija, svetskog šampiona iz 2003. godine, koji iza sebe ima osam pobeda u 61 trci od kako je ovaj sport nastao. On je osvojio trku u Budimpešti 2003. godine, a sigurni smo da će ciljati najbolju poziciju i na ovoj trci pred svojom publikom.
„Veoma sam srećan zbog trke u Mađarskoj koja se održava nakon pet godina, a nisu samo fanovi nestrpljivo čekali ovaj momenat, nego i piloti. To je jedna od naših omiljenih lokacija. Trka u Mađarskoj će za mene biti posebna i zbog toga što ću prvi put leteti u mom novom avionu. Prethodni avion je bio odličan, ali nije bio dovoljno konkurentan za trku. Sa novim Edge-om, verujem da ću moći da se popnem na postolje. Taj avion je brži i napravljen je za trke. Boriću se jako i dati sve od sebe da pobedim,“ poručio je Bešenji.
Trku u Budimpešti možete gledati uživo na redbullairrace.com.

Povezana vest:  KUGLANJE, Selektor Miloš Ponjavić odredio širi spisak kuglaša za SP u Ricingu u Austriji

PHOTO: Samo Vidić / Red Bull Content Pool