rus ukra 04072015 0025

RAGBI 13
Pobeda Rusije protiv Ukrajine u Beogradu

Ragbi 13 reprezentacija Rusije plasirala se u drugu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine pošto je na stadionu Nastavnog centra Makiš u Beogradu savladala Ukrajinu sa 34:20 (18:10). Zbog političkih tenzija između dveju zemalja utakmica nije mogla da se odigra u Harkovu, pa je dogovorom dve federacije izabrano da se utakmica igra na neutralnom terenu u Srbiji.

Rusi su kontrolisali rezultat od početka meča, poveli su sa 8:0 esejima Korolova i Lisokona, ali su se Ukrajinci držali zahvaljujući dobroj igri Trojana i Skorbača pa su na poluvremenu gubili sa 18:10. Ključni trenuci meča bili su na početku drugog dela, ka su u prvih 15 minuta Rusi postigli dva vezana eseja i stekli na kraju se ispostavilo nedostižnih 18 poena prednosti.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Fogt najbolja u Hincenbahu

Srećni smo zbog velike pobede i plasman u narednu fazu kvalifikacija za SP. Svesni smo da nam je potrebno još rada kako bi mogli da se nosimo sa jačim rivalima koji nas očekuju u narednoj fazi kvalifikacija. Nije ovo bila idealna utakmica za nas, ali danas smo se borili i držli dogovora iz svlačionice i to je sa čime možemo da budemo zadovoljni – rekao je posle meča kapiten Rusije Roman Ovčinjikov.
Uz ambasadora Ukrajine u Beogradu Oleksandra Aleksandrovića, utakmici su prisustvovali vodeći ljudi Međunarodne ragbi liga federacije, na čelu sa predsednikom Najdželom Vudom, koji se došli u Beograd zbog Kongresa Evropske ragbi liga federacije čiji je domaćin Ragbi 13 federacija Srbije.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Vojvodina najbolja u Kupu Srbije

rus ukra 04072015 0004

Bogat ragbi vikend završava se sutra Evropskim šampionatom u ragbiju 9 koji će se takođe održati na stadionu Nastavnog centra Makiš. Na turniru čiji je takođe pokrovitelj Opština Stari grad, uz Srbiju učestvuje ukupno šest ekipa: Rusija, Ukrajina, Mađarska, Češka i Bosna i Hercegovina.

Sa ovom pobedom Rusija se pridružila Srbiji koje će iz Evropskog šampionata plasirati u drugu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbija je i dalje lider sa osam poena, dok Rusi sada samostalno drže drugu poziciju sa šest bodova. Italija je treća sa četiri poena, a Ukrajinci su i dalje bez bodova i sada samo sa teoretskim šansama da se plasiraju dalje.

Da bi sustigli Italijane, Ukrajinci moraju da dobiju obe svoje utakmice do kraja, a istovremeno „azuri“ da izgube sve svoje mečeve. Naredni meč Ukrajinci igraju protiv Italijana 18. jula, a takmičenje potom završavaju utakmicom protiv Srbije 12. septembra u kojem naša reprezentacija ima priliku da osvoji Evropski šampionat B.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, NORVEŽANIN MAGNUS KARLSEN SAVLADAO INDIJCA ANANDA U MEČU ZA TITULU PRVAKA SVETA, Era Karlsena

Tri najbolje plasirane ekipe iz Evropskog šampionata B u narednoj rundi kvalifikacija boriće se Velsom, Irskom i pobednikom Evropskog šampionata C za jedno od tri preostala mesta iz Evrope na Svetskom prvenstvu 2017. godine. Tih šest ekipa biće podeljen u dve grupe iz kojih će pobednici ići na SP, dok će dve najbolje plasirane ekipe igrati baraž u engleskom Liju da popune preostalo mesto iz Evrope. Ta faza kvalifikacija igra se u drugoj polovini 2016. godine.

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES