vazduhoplovno jedrilicarstvo

VAZDUHOPLOVNO JEDRILIČARSTVO

Jedriličarske bitke nad Srbijom

Otvoreno državno prvenstvo Srbije u vazduhoplovnom jedriličarstvu održaće od 01. do 10. avgusta na aerodromu „Ečka“ kod Zrenjanina. Naši najbolji piloti jedrilica sa gostima iz Slovenije, takmičiće se u vazduhoplovnim trkama iznad Vojvodine. U deset takmičarskih dana, očekuju ih preleti od preko 350 km i nekoliko sati u vazduhu, sve to bez motornog pogona. Organizatori 61. državnog prvenstva Srbije su Aeroklub „Aeroseks“ iz Beograda i Vazduhoplovni savez Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Hokejaši Maribora bolji od Partizana

-Očekuje nas 10 trkačkih dana napakovanih adrenalinom, borbom pilota sa meteo uslovima za ispunjenje dnevnog zadatka, vanterenskim sletanjima, nadmudrivanjima u vazduhu i preletima dostojnih prepričavanja do sledećeg prvenstva. – izjavio je Filip Milanović, potpredsednik AK „Aeroseks“.

Pored takmičenja, organizatori su se potrudili da svim posetiocima obezbede mogućnost letenja jedrilicom ili ultralakim vazduhoplovima, tandem skoka padobranom, kao i obilazak podzemnih bunkera iz drugog svetskog rata koji se nalaze u zoni aerodroma. Posebnu pažnju posvetili su najmađim posetiocima za koje je obezbeđena zona za zabavu i tereni za odbojku, mali fudbal, frizbi i razne druge aktivnosti. Za sve ljubitelje vazduhoplovnih sportova, ulaz će biti slobodan tokom svih dana takmičenja.

Povezana vest:  Andrejević najbolji skajboler