vanja udovicic profil okt 2013

Udovičić otvorio Sajam sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas četvrti međunarodni Sajam sporta. Udovičić je na svečanosti u Hali 1 Beogradskog sajma rekao da je cilj da Sajam sporta postane tradicionalna manifestacija, koja će okupljati ljude širom Srbije i regiona.
-Sport je naš najbolji brend i imamo mnogo toga da pokažemo svetu. U ovih 11.000 kvadratnih metara nalaze se naši najbolji sportisti, mlade nade i talenti, vrhunski sportski stručnjaci, doktori ali i veliki broj građana i predstavnika medija – hvala vam svima što svojim prisustvom pokazujete da volite sport – rekao je Udovičić.
On je ponovio da je od velikog značaja da se deca ugledaju na sportiste.
-Još jedna važna stvar pored prezentacije sporta i uspeha naših sportista jesu naši najmlađi. Ako barem jedno dete počne da se bavi sportom posle Sajma onda sam ja ispunio svoju misiju, a Sajam sporta ima smisao – kazao je on.
Udovičić je podsetio na ovogodišnje brojne uspehe srpskih sportista koji su u 2015. ukupno osvojili 521 medalju i ocenio da je to rezultat dobrog i transparentnog odnosa sa sportskim savezima, koji sportistima obezbeđuju uslove za pripreme prema njihovim željama.
-Svi znamo da nam najveći izazov tek predstoji – Olimpijske igre. Zbog toga, sledeće godine, uprkos ekonomskoj situaciji, trudićemo se da obezbedimo najbolje moguće uslove našim sportistima za pripreme za Olimpijske igre – kazao je Udovičić.
Prisutnima su se obratili i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i direktor Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tim Kartrajt koji su istakli da je Sajam sporta manifestacija od velikog značaja koja u velikoj meri promoviše Beograd i Srbiju.

Povezana vest:  USPEŠNO ODRŽANA JOŠ JEDNA SKI TRKA GORSKIH SLUŽBI