CZV-PAR-04

HOKEJ NA LEDU
Prvenstvo Srbije: Crvene zvezda velikim preokretom slavila u „večitom derbiju“

Hokejaši Crvene zvezde savaladali su ekipu Partizana rezultatom 7:4 (0:2, 2:2, 5:0) u „večitom derbiju“ igranom večeras u ledenoj dvorani „Pionir“ u okviru Prvenstva Srbije.
Crveno-beli su slavili posle velikog preokreta u poslednjoj trećini u kojoj su u prvih deset minuta čak četiri puta savladali golmana Partiazana Milana Lukovića i zaostatak od dva gola posle dva perioda igre preokrenuli u istovetnu prednost koju aktuelni šampion države nije uspeo da nadoknadi u završnici. Vrlo motivisani crveno-beli su pred oko 500 gledalaca zabeležili prvu pobedu nad „večitim rivalom“ posle više od šest i po godina i najavili ozbiljnu borbu za titulu u sezoni koja je pred nama.
Tri gola za crveno-bele postigao je nekadašnji hokejaš Partizana i reprezentativac Srbije Pavel Popravka, dok su se po dva puta u strelce upisali ruski internacionalac Dmitrij Markelov i Robert Sabadoš. Golove za ekipu Partizana postigli su Aleksej Koršikov, Marko Brkušanin, Marko Milovanović i Nenad Raković.
Na golu Crvene zvezde blistao je mladi golman Petar Stepanović koji je upisao čak 39 odbrana i zaustavio sve pokušaje partizanovih hokejaša da u poslednjem periodu uhvate priključak, odbranivši svih 16 udaraca „gostiju“ u poslednjih dvadeset minuta. Na drugoj strani, Milan Luković imao je 15 odbrana.

Povezana vest:  Alisa Marić: Svim snagama protiv dopinga, nasilja i korupcije