ice hockey

HOKEJ NA LEDU
Kvalifikacije za ZOI 2018: „Orlovi“ bez šanse protiv Italije na startu, u subotu sa Britancima

Seniorska reprezentacija Srbije u hokeju na ledu poražena je od domaće selekcije Italije rezultatom 8:0 (3:0, 3:0, 2:0), u meču prvog kola drugog kvalifikacionog kruga za plasman na Zimske olimpijske igre 2018, koji je u četvrtak počeo u Kortini d’Ampeco.

Povezana vest:  Peruničić u akciji „Sport u škole" u Novoj Varoši i Priboju

„Orlovi“ nisu imali snage da se odupru favorizovanom protivniku koji je opravdao očekivanja i zabeležio ubedljiv trijumf na startu turnira. Domaćin je tokom celog meča imao apsolutnu inicijativu, o čemu najbolje svedoči odnos šuteva na gol od čak 70-4 u korist „azura“. Ipak, od našeg nacionalnog tima nije se ni očekivalo da ozbiljnije ugroze protivnika koji je prema međunarodnom rangu znatno iznad naše selekcije (Italija 18, Srbija 30).

Povezana vest:  Samardžić-Marković uručila povelje osnivačima UDRS

Dva gola za selekciju Italije postigao je Nikolas Plastino, dok su se po jednom u strelce upisali Stefano Marketi, Kevin Devergiljo, Danijel Frank, Markus Gander, Aleksander Eger i Dijego Kostner.

Srbija će bolju igru i rezultate tražiti u mečevima sa preostala dva protivnika na turniru, Velikom Britanijom i Holandijom. U petak je u poznatom italijanskom skijalištu slobodan dan, a naredni meč „orlovi“ igraju u subotu od 17 časova kada se sastaju sa Velikom Britanijom koja je u prvom meču turnira, u veoma neizvesnom duelu bila bolja od Holandije rezultatom 6:5 (2:1, 2:2, 2:2).

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Veprovima derbi u Novom Sadu