Čim osetite tople sunčeve zrake na koži, u telu počinje lučenje endorfina takozvanog hormona sreće, dok vas prijatno letnje vreme poziva na relaksaciju i druženje u prirodi. Međutim kada temperatura pređe 30 stepeni, ovakvi vremenski uslovi umeju da budu izuzetno iscrpljujući za organizam. Iako neprijatno, znojenje će nam pomoći u rashlađivanju tela, ali ponekad ni to nije dovoljno. Uz odgovarajuće trikove možete vrlo jednostavno da se osvežite i uživate u prijatnom letu.

Osveženje broj 1 – Lagani povetarac

Nažalost, ne mogu baš svi da uživaju u blagodetima klima uređaja, a nekima čak i ne prija. Mali stoni ventilatori, koji nisu skupi, mogu biti efikasna alternativa klima uređajima. Međutim, često prostorije koje se rashlađuju ventilatorima umeju da budu zagušljive. Ovo ćete uspešno rešiti ako ispred ventilatora postavite činiju sa kockama leda i listovima sveže ubrane nane. Na taj način možete da se prepustite osvežavajućem mirisu rashlađujućeg vetrića.

Osveženje broj 2 – Zaštita od sunca uz rashlađujući efekat

Uz odgovarajuću zaštitu od sunca možete da se opustite i uživate u šetnjama tokom sunčanih dana. Za vrele letnje dane, pun pogodak su NIVEA SUN proizvodi sa formulama koje osvežavaju i rashlađuju kožu. Izuzetno su prijatni, lako se nanose i pružaju visoko efikasnu UVA/UVB zaštitu. Brzo se apsorbuju i ne ostavljaju bele masne tragove na koži.

Osveženje broj 3 – Dočekajte letnje vrućine sa podignutom kosom

Mesta koja su najvažnija za rashlađivanje tela, nalaze se u predelu vrata. Dugačka i gusta kosa koja pokriva vrat, onemogućiće telu da se rashladi. Zato tokom vrućih dana, otkrijte vrat, podignite kosu i dozvolite koži u tom delu da prodiše.

Osveženje broj 4 – Podignite noge

Prilikom izuzetno visokih temperatura, može doći do oticanja nogu i nožnih zglobova. S toga, kada god vam se ukaže prilika potrudite se da podignete noge. Na ovaj način oslobađate vene pritiska, a nakupljene tečnosti se lakše dreniraju. Još jedan savet: u flašu sipajte hladnu vodu, prislonite na kožu i kotrljajte je duž celih nogu, od stopala do vrhova butina. Ovako podstičete cirkulaciju krvi ka srcu.

Osveženje broj 5 – Unosite što više tečnosti

Tokom letnjih vrućina, prekomerno se znojite, a telo gubi velike količine tečnosti. Najvažnije je da prilikom velikih vrućina unosite mnogo tečnosti – više nego što uobičajeno pijete. Nedostatak vode u organizmu brzo se oseti, ali i vidi: moguće su jake glavobolje, a koža postaje zategnuta. Korisno je da pijete gaziranu vodu, pomešanu sa nekim voćnim sokom kako biste nadoknadili gubitak minerala.

Povezana vest:  Uz novi Labello Original Neon nega usana nikad nije bila zabavnija

Osveženje broj 6 – Čaj umesto alkohola

Alkoholna pića treba izbegavati jer ona utiču na povećanu cirkulaciju i opterećuju krvotok. Na taj način dodatno zagrevate telo i podstičete bubrege da izluče još više tečnosti iz organizma. Zato predlažemo da napravite mohito koktel, ali da umesto alkohola dodate čaj. Skuvajte jedan litar čaja od nane i ostavite da se ohladi. Isecite 4 limete na komadiće i pomešajte sa 6 kašičica šećera i 10 listova sveže nane. Zatim dodajte rashlađeni čaj od nane i servirajte sa izmrvljenim komadićima leda.

Osveženje broj 7 – Aloe vera za kožu izloženu suncu

Rashlađujući losioni za negu posle sunčanja, idealano su osveženje za kožu tokom vrućih letnjih dana. Sastojci poput aloe vere i ulja avokada efikasno hlade kožu. Savet: pre nego što nanesete losion za negu posle sunčanja, ostavite ga da stoji malo u frižideru. Ovako ćete još više rashladiti kožu i povećati osvežavajući efekat.

Osveženje broj 8 – Prirodna svežina

Prekomerno znojenje vrlo lako može da iziritira osetljivu kožu u predelu pazuha. Zato redovno koristite dezodorans koji sprečava neprijatne mirise, ali koji je ujedno i blag  prema nežnoj koži u predelu pazuha.

Osveženje broj 9 – Stopala na kockama leda

Kupka za stopala ne mora uvek da bude topla – probajte da držite stopala nekoliko minuta na kockicama leda. A ako želite da upotpunite ugođaj i dodatno se rashladite dodajte malo ulja limunove trave. Na ovaj način ćete se potpuno revitalizovati i probuditi sva svoja čula.

Osveženje broj 10 – Idealan šampon za letnje dane

Vrući dani i noćna sparina dodatno pojačavaju znojenje temena glave, a samim tim i kosa počinje brže da se masti. Šamponi na bazi citrusnih ekstrakata vraćaju vitalnost kosi i pružaju osećaj svežine, a istovremeno smanjuju nastajanje masti.

Osvežavajući NIVEA proizvodi za žene

 NIVEA Limunova trava & ulje gel za tuširanje

Otkrijte savršenu kombinaciju pod tušem: trenutno osveženje i bogata nega. Osvežite svoja čula nežnim mirisom limuna, dok se svilenkasti i osvežavajući gel sa dragocenim uljanim zrncima i ekstraktom limunove trave pretvara u negujuću meku penu – za jedinstven osećaj sveže, negovane kože.

Povezana vest:  Negovane žene ne broje godine

250 ml, okvirna cena: 253 din

NIVEA Ultra Strong sprej za stilizovanje kose

Omogućava ultra jako učvršćivanje tokom celog dana i pruža kosi neodoljivi sjaj. Sprej sa negujućom Nutri-Essences formulom koja sadrži ulje makadamije, aktivno neguje kosu čineći je mekom i gipkom. Olakšava raščešljavanje.

250 ml, okvirna cena: 345 din

 NIVEA Intimo Fresh

Osvežavajući losion za pranje, sa aloe verom i mirisom belog čaja, nežno čisti i osvežava područje intimne regije, pružajući prijatan osećaj svežine i sigurnosti tokom čitavog dana.

250 ml, okvirna cena: 349 din

NIVEA Balanced & Fresh Care šampon

Osvežavajući šampon sa ekstraktom matičnjaka i negujućom Nutri-Essences formulom koja sadrži hranljivo ulje makadamije i Eucerit®, pruža kosi neophodnu energiju i vitalnost uz osećaj svežine. Uklanja masnoću i neguje kosu i kožu glave.

250 ml, okvirna cena 283 din

NIVEA In-Shower losion za negu tela pod tušem

Hidrirajući losion za normalnu kožu nanosi se još dok ste pod tušem. Njegova negujuća formula obogaćena morskim mineralima aktivira se vodom, a vlažna koža je odmah upija. Nakon što isperete losion i obrišete se, možete uživati u baršunastoj koži.

250 ml, okvirna cena: 430 din

400 ml, okvirna cena: 538 din

NIVEA Fresh flower dezodorans

48h efikasna zaštita od znojenja, sa očaravajućim cvetno-voćnim mirisom koji osvežava, odiše ženstvenošću i uvek je moderan. Izuzetno nežan prema osetljivoj koži u predelu pazuha.

Sprej 150ml, okvirna cena: 335 din

Roll-on 50 ml, okvirna cena: 335 din

 

Osvežavajući NIVEA MEN proizvodi

 NIVEA MEN Power Refresh gel za tuširanje

Negujuća formula sa mentolom i mirisom vodene mente revitalizuje kožu i pruža osećaj svežine.

250 ml, okvirna cena: 253 din 

NIVEA MEN Strong power šampon

Formula obogaćena revitalizujućim morskim mineralima blago čisti kosu i kožu glave. Šampon je pogodan za svakodnevnu upotrebu – za jaku kosu koja izgleda zdravo.

250 ml, okvirna cena: 283 din

 NIVEA MEN revitalizujući losion

Blaga formula sa vitaminom E pruža intenzivnu hidrataciju i štiti prirodnu zaštitnu barijeru kože. Ne ostavlja neprijatan lepljivi trag na koži.

250 ml, okvirna cena: 542 din

 NIVEA MEN Protect & Care dezodorans

Povezana vest:  Merix omiljeni proizvod po izboru potrošača

Jedinstvena formula kombinuje izuzetno efikasnu 48h zaštitu od znojenja sa blagom NIVEA negom, uz moderan, diskretan i muževni miris. 0% alkohola, bez iritacija.

Sprej 150ml, okvirna cena: 349 din

Roll-on 50 ml, okvirna cena: 349 din

Stik 40 ml, okvirna cena: 349 din

NIVEA MEN Q10 Active energy krema za lice

Formula sadrži koži svojstven koenzim Q10, koji snabdeva ćelije dugotrajnom energijom, dok guarana osvežava ćelije kože. Vitamini i UVA/UVB filteri jačaju otpornost kože, hidriraju je i štite od spoljašnjih uticaja.

50 ml, okvirna cena: 1.049 din

 

 

Osvežavajući NIVEA proizvodi za žene i muškarce

 

NIVEA SUN Protect & Refresh nevidljivi osvežavajući aerosol sprej

Providni, nemasni sprej pruža trenutnu zaštitu od sunca uz rashlađujući efekat koji osvežava kožu. Lako se nanosi zahvaljujući inovativnoj aplikacionoj formi, pruža pouzdanu UVA/UVB zaštitu, a koža brzo upija formulu koja ne ostavlja tragove.

SPF 20; 200 ml, okvirna cena: 1.116 din

SPF 30; 200 ml, okvirna cena: 1.216 din

SPF 50; 200 ml, okvirna cena: 1.337 din

 

 

NIVEA SUN Protect & Refresh losion za sunčanje

Inovativni losion za sunčanje pruža veoma efikasnu UVA/UVB zaštitu i neodoljivi osvežavajući osećaj na koži. Jednostavno se koristi, koža ga brzo upija i pritom je vodootporan – koža ostaje zaštićena, osvežena i svilenkasta. Potreban je samo jedan korak za trostruko uživanje.

SPF 20; 200 ml, okvirna cena: 1018 din

SPF 30; 200 ml, okvirna cena: 1120 din

SPF 50; 200 ml, okvirna cena: 1222 din

 

 

NIVEA SUN Protect & Refresh nevidljivi osvežavajući sprej

Providni, vodootporni sprej pruža veoma efikasnu UVA/UVB zaštitu i neodoljiv osvežavajući osećaj na koži. Koža ostaje zaštićena, osvežena i svilenkasta. Potreban je samo jedan korak za trostruko uživanje.

SPF 20; 200 ml, okvirna cena: 1.116 din

SPF 30; 200 ml, okvirna cena: 1.216 din

SPF 50; 200 ml, okvirna cena: 1.337 din

 

 

NIVEA SUN sprej za posle sunčanja koji pruža efekat hlađenja

Brzoupijajuća lagana formula obogaćena aloe verom umiruje i osvežava kožu, vraćajući joj izgubljenu vlažnost.

200 ml, okvirna cena: 713 din

 

 

Navedene cene su predložene maloprodajne cene proizvođača