U okviru najveće akcije na omasovljenju sporta u Srbiji „Sto terena za jednu igru“ koju realizuje kompanija Mozzart, danas je u Lazarevcu svečano otvoren obnovljeni teren „Stefan Birčević“. U prisustvu reprezentativca Srbije i krilnog centra Partizana, Lazarevčani su dobili novo mesto za sport, igru, druženje i sticanje novih prijateljstava.

Nekadašnji košarkaš kragujevačkog Radničkog u kom je proveo tri godine, rođen je u Lazarevcu. Profesionalnu karijeru započeo je u Metalcu iz Valjeva gde je igrao pet, a poslednje dve sezone proveo je u španskom Estudijantesu. U junu ove godine zadužio je crno-belu opremu na dve godine, a prve košarkaške korake je, kako kaže, napravio na terenu u Lazarevcu.

Povezana vest:  Camper predstavlja letnji digitalni projekat za pre-jesen 2016. (FOTO+VIDEO)

IZJAVA BIRČEVIĆ: Drago mi je da je kompanija Mozzart prepoznala potencijal lazarevačkih košarkaša jer verujem da će se teren koristiti i da će na njemu stasati neki novi košarkaši. Ipak je košarka sport broj 1 u Srbiji. Voleo bih i verujem da će se i grad Lazarevac uključiti u obnovu i da će biti još sredjenih igrališta na kojima će se razvijati timski duh i gde će mladi ljudi moći da provode vreme.

Birčeviću je prilikom otvaranja terena kompanija Mozzart uručila zahvalnicu za učešće u akciji, a on je, bez obzira na obaveze u klubu i večernji trening, ponedeljak posle podne proveo u rodnom Lazarevcu družeći se sa ljubiteljima košarke.

Povezana vest:  Zahvalite se osobama koje su vam podrška

„Obnovom ovog terena nastavljamo s podrškom lokalnim zajednicama u stvaranju boljih uslova za razvoj sportista širom Srbije. U godini kada je naša reprezentacija osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, verujemo da će renoviranje ovakvih, malih terena, dati dodatni podsticaj za omasovljenje sporta koji nam je doneo toliko radosti“, rekla je Vida Savić, predstavnica kompanije Mozzart.

Povezana vest:  Novi, digitalni Eucerin program lojalnosti „Put lepote“ - jednostavan, dostupan i lak način da ostvarite niz pogodnosti kupovine Eucerin preparata i dobijete atraktivne poklone

Da podsetimo, do sada su obnovljeni tereni u Prijepolju, Pirotu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kruševcu, Mačvanskoj Mitrovici, Velikoj Drenovi, Feketiću, Vrnjačkoj Banji, Šapcu, Valjevu, Pribojskoj banji, Preševu, Kovinu, Rumi,  Nišu, Novom Sadu, Obrenovcu, Raški, Leskovcu, Bačkoj Palanci, Zaječaru i Bajinoj Bašti.

Kompanija MOZZART nastavlja akciju obnove košarkaških terena širom Srbije, a svi zainteresovani mogu nam dati predlog na internet stranici www.deotvogzivota.com.