Od 2007. godine broj proizvedenih Tetra Pak pakovanja a FSC oznakom konstantno se povećavao svake godine i 2015. godine taj broj dostigao je 54 milijarde. Kompanija očekuje da se ovaj trend ubrza, budući da potrošači pokazuju interesovanje za ekološka pitanja kao nikada ranije, kao i zbog aktivnosti koje svaka kompanija preduzima u oblasti zaštite životne sredine. Iz tog razloga, kompanija Tetra Pak postavila je i uspešno ispunila cilj da isporuči 200 milijardi  komada ambalaže sa FSC oznakom do kraja aprila 2016. godine.

Povezana vest:  Vreme je za efikasnu antiage negu!

Kompanija Tetra Pak za Jugoistočnu Evropu dobila je FSC sertifikat 2011. godine i do kraja 2012. godine već je počela da isporučuje na tržište ambalažu sa FSC oznakom. U tako kratkom periodu, kompanija je uspela da isporuči 1,036 miliona pakovanja tokom 2015. godine, dok je postavljen cilj za 2016. godinu isporuka od 1,228 miliona pakovanja širom čitavog regiona.

Povezana vest:  NOVO: NIVEA pena za negu tela

Gospodin Dragan Rajković, direktor sektora za zaštitu životne sredine u kompaniji Tetra Pak, ističe: „Kompanija Tetra Pak posvećena je zaštiti životne sredine, što predstavlja sastavni deo filozofije kompanije. Naša dugoročna ambicija je da naša celokupna ambalaža osi FSC oznaku, a istovremeno da podignemo svest potrošača o odgovornom šumarstvu kroz organizovane komunikacione kampanje“.