Iako UV zračenje ne vidimo i ne osećamo, moramo da budemo svesni da duže zadržavanje na otvorenom tokom zimskih meseci nije bez posledica. Tako skijanje, kao najpopularnija zimska aktivnost, kožu dodatno izlaže planinskom suncu zbog čega je nužno da se pravilno zaštitimo. Sunčevi zraci se odbijaju od snega i tako intenzivnije utiču na kožu, zbog čega se brže stvaraju i oštećenja kože. Na zimskom suncu Vichy savetuje upotrebu najviših zaštitnih faktora kako bismo uprkos štetnim sunčevim zracima očuvali idealan kvalitet, lepotu i zdravlje kože. Linija Ideal Soleil obuhvata proizvode za najvišu zaštitu lica i izloženih delova tela od sunca tokom zimskih dana. Za svakodnevno izlaganje zimskom suncu, Vichy savetuje upotrebu Ideal Soleil obojene zaštitne kreme 3u1 SPF 50+ protiv tamnih fleka ili Ideal Soleil Dry touch fluid za lice SPF 50 za mešovitu do masnu kožu. Svoje usne i posebno osetljiva područja na licu zaštitite Ideal Soleil stikom za osetljiva područja SPF 50+/UVA20 XL.

 OPREZNO NA OTVORENOM

Povezana vest:  Počinju letnja sniženja u Delta Cityju

Iako tokom zimskih dana sunce odašilje manje toplote nego leti, svejedno emituje znatnu količinu UV zraka koji su često uzrok kratkoročnih, ali i dugoročnih oštećenja kože. Opekotine, prerano starenje kože, nastanak bora i sunčanih pega, isušivanje i zadebljanje kože na najizloženijim delovima tela kao što je npr. lice, posledice su nezaštićenog izlaganja suncu. S obzirom da se čak 85% sunčevih zraka reflektuje od snega, sunce je posebno opasno kod zimskih aktivnosti kao što su skijanje ili sankanje. Na višim nadmorskim visinama koža je bliža suncu pa je zbog toga zaštita od zimskog sunca od posebne važnosti. Neka nanošenje zaštite od sunca bude deo dnevne rutine u održavanju lepote, bez obzira na godišnje doba. Uz zaštitu kože lica važno je istaknuti i zaštitu usana, koje ne proizvode kožne pigmente ili melanine, pa zbog toga nemaju prirodnu zaštitu od UV zraka.

VICHY ZIMSKI SAVEZNICI IDEALNE KOŽE 

Za svakodnevni boravak na otvorenom, Vichy savetuje IDEAL SOLEIL OBOJENU ZAŠTITNU KREMU 3u1 SPF 50+ protiv tamnih fleka. Zahvaljujući formuli koja je obogaćena Phe-Resorcionolom, istovremeno pruža efikasnu visoku zaštitu od UV zraka i od nastanka tamnih fleka, dok negujući pigmenti u kremi trenutno ujednačavaju ten. Nova Ideal Soleil obojena zaštitna krema 3u1: ujednačava, koriguje, sprečava; primerena je za zaštitu osetljive kože lica i dostupna je sa zaštitnim faktorom SPF 50+ za vrlo visoku zaštitu.

Povezana vest:  Koncert Željka Joksimovića ispred Rode Mega

 Kao deo redovne zimske opreme Vichy savetuje da isprobate IDEAL SOLEIL Stik za osetljiva područja SPF 50+/UVA20 XL za borbu protiv štetnih efekata UV zraka i za zaštitu dragocenog genetskog kapitala kože. Laboratorije Vichy su u stik za osetljiva područja dodale fotostabilan sistem filtera širokog spektra zaštite od UVA/UVB zraka na bazi Mexoryla®. Njegova hipoalergena formula bez mirisa i parabena ispitana je na osetljivoj koži pod dermatološkim nadzorom. Obogaćena je i termalnom vodom Vichy koja smiruje, jača i obnavlja kožu.

Ukoliko imate mešovitu ili masnu kožu, tokom intenzivnijih sportskih aktivnosti na otvorenom tokom zime Vichy savetuje DRY TOUCH FLUID ZA LICE SPF 50/30 koji pruža visoku zaštitu od UVB i UVA zraka. Lagana matirajuća tekstura pruža optimalnu zaštitu zahvaljujući formuli obogaćenoj sistemom filtera Mexoryl® XL i mineralima koji pomažu u zaštiti od sunčevih zraka, tamnih fleka i preranog starenja kože kao posledice uticaja sunca. Proizvod je primeren za osetljivu kožu, hipoalergenski je i vodootporan.

Povezana vest:  Reciklirani otpad sa obala u novoj H&M Conscious Exclusive kolekciji -sanjalački i divni odevni predmeti od održivih materijala

 Linija Ideal Soleil obuhvata proizvode prilagođene nezi svih tipova kože (dečije, odrasle, masne i suve). Jedinstvenu Ideal Soleil formulu čini sistem UV filtera s aktivnim sastojkom Mexoryl® SX-XL i mineralni kompleks. Sistem UV filtera deluje protiv UVB zraka na površini kože i UVA zraka dublje u koži i tako sprečava hiperpigmentaciju, dok je mineralni kompleks izvorni prirodni antioksidans iz termalne vode Vichy koji garantuje dodatnu zaštitu.

Ideal Soleil obojena zaštitna krema 3u1 SPF 50+ protiv tamnih fleka: 2.230,48 RSD*

Dry touch finish za lice SPF 50+: 1.972,62 RSD*

Stik za najvišu zaštitu osetljivih područja SPF 50+/ UVA 20 XL: 989,07 RSD*

*neobavezujuća preporučena cena