Troje dece zaposlenih u FCA Srbija u Kragujevcu, čiji su roditelji pobednici internog kviza, bili su deo svetskog fudbalskog spektakla.  Doživljaj za pamćenje je upravo i bio izlazak na teren sa fudbalerima Juventusa, pre početka same utakmice Juventus – Chievo, koja se održala u subotu, 08. aprila u Torinu.

Deca su prisustvovala utakmici u pratnji svojih roditelja, Igora Jakovljevića, radnika pogona Montaže i Vladimira Stolovića, radnika pogona Preseraja. Igor je poveo kćerku Anu i sina Ognjena, koji su imali prilike da izađu na teren. Vladimir je poveo sina Vuka, koji je takođe imao čast da sa igračima izađe na teren, a kao pratilac išla je i Vladimirova kćerka Nađa.

Povezana vest:  Jedan od vodećih svetskih brendova za negu kože, Bio-Oil, stigao je u Srbiju

„Na mene je poseban utisak ostavila savršena organizacija utakmice i pratećih aktivnosti, kao i ceo spektakl na stadionu, i tek posle par dana, kad su mi se slegli utisci, shvatio sam kakvom neverovatnom događaju smo prisustvovali. Ovo je nezaboravno iskustvo za ceo život, za mene i za decu“, rekao je Igor Jakovljević.

„Bili smo u povlašćenom položaju specijalnog gosta, imali smo mogućnost da se na istom terenu  nađemo sa  Bufonom i Higuainom… Vratili smo se sa puta puni utisaka, pomešanih osećanja koje su nam grad Torino i Juventus pružili. Sreli smo se i sa kolegama sa kojima smo imali prilike da radimo u Srbiji, što je upotpunilo ovaj vikend“, rekao je Vladimir Stolović.

Povezana vest:  Na današnji dan - 5. maj

Na kviz takmičenju, koje je kompanija FCA Srbija prvi put organizovala za svoje zaposlene, pod nazivom „Deca na terenu sa Juventusom“, u trci za nagradu, učestvovali su zaposleni iz svih sektora odgovarajući na pitanja iz različitih oblasti koje se tiču kompanije FCA i njenih brendova, fudbalskog kluba Juventus i grada Torino.

Kompanija FCA Srbija, svake godine, organizuje brojne inicijative u kojima učestvuju zaposleni i njihove porodice, od društveno odgovornih, preko edukativnih do nagradnih i takmičarskih. Inače, FCA Grupacija, kroz svoj brend Jeep, generalni je sponzor italijanskog fudbalskog kluba Juventus.

Kompanija FCA Srbija d.o.o. Kragujevac osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva. Nova fabrika FCA Srbija u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Chrysler Automobiles Grupe širom sveta.

Povezana vest:  Hamilton: Ferari će biti u prednosti u Bahreinu

Sa preko 3.000 zaposlenih, FCA Srbija danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika. U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde EUR, od čega 850 miliona EUR u nabavku najsavremenije opreme.

FCA Srbija je takođe generalni distributer i uvoznik poznatih automobilskih brendova FIAT, Alfa Romeo, FIAT Professional, Jeep i Abarth.