Godinu dana Mozzartove akcije “Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju” obeležen je učešćem jednog od najboljih evropskih plejmejkera Miloša Teodosića, koji je novčani iznos svog tiketa odlučio da usmeri deci koja predano treniraju košarku u klubu iz Gornjeg Milanovca.

KK Ikar osnovan je 2010. godine, od tada do danas pet visokokvalifikovanih trenera radi sa decom sa posebnim potrebama po jedinstvenom programu namenski pravljenom za njih. U klubu ističu da košarku primenjuju kao sredstvo, a ne kao cilj, sve u želji da mališanima omoguće integraciju u društvo kroz sport, kao vid rekreacije i socijalizacije.

– Zahvaljujemo se Milošu Teodosiću na razumevanju da se ovoj deci pomogne na način koji bi i drugima trebao poslužiti kao primer solidarnosti prema svoj deci. Nas je osvojila njegova predanost da učini dobro i da to bude jedino i dovoljno zadovoljstvo. Nadamo se da će ovo delo biti putokaz svima koji na pravi način žele da pokažu humanost. Zahvaljujemo se i kompaniji Mozzart na pomoći našim malim košarkašima – istakao je Predrag Begenišić, predsednik kluba iz Gornjeg Milanovca.

Povezana vest:  ŠMINKA NYX PROFESSIONAL MAKEUP OD SADA U LILLY DROGERIJAMA

Rad ovog kluba prepoznat je širom naše zemlje i podržan od Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao i Zavoda za sport i medicinu sporta, dok je Košarkaški savez Srbije od početka i osnivanja, oslonac ovom klubu. Svima u KK Ikar posebno znači podrška koja već duži period dolazi od proslavljenog srpskog košarkaša:

– Upoznat sam sa radom trenera, roditelja i dece okupljene u klubu Ikar i dirnut što su pronašli način da sport koji volimo dobije dodatno na značaju i pokaže svu lepotu koju košarka sa sobom nosi. Već neko vreme smo u kontaktu i trudim se da ih inspirišem, da im pomognem da nesmetano nastave sa radom, budu nadahnuti jer čine zaista veliku stvar. Kada su me pozvali iz Mozzarta, nisam imao dilemu, znao sam da je to prava adresa, da zajedno pomognemo ovoj sjajnoj deci koja su svoju inspiraciju i nadu našla upravo u igri pod obručima – rekao je Miloš Teodosić.

Povezana vest:  Izazov za prave ljubitelje intenzivnih treninga – Les Mills 26.11. u Beogradu

Mozzartova akcija „Humanitarni tiket u podne“ traje od 10. juna prošle godine i do danas više od 380 učesnika je pokazalo kako jedna ideja može da okupi sportiste, glumce, pevače, umetnike, književnike, novinare… Njih pedeset petoro je bilo uspešno, a kao rezultat njihovog poznavanja prilika u sportu, kompanija Mozzart je donirala više od 3.800.000 koji su upućeni na 42 adrese širom Srbije, organizacijama i fondacijama po izboru učesnika. Kombinacija sreće i znanja za neprocenjive vrednosti.

Povezana vest:  GUESS HOLIDAY za vrele i uzbuljive praznike