Etihad ervejz (Etihad Airways) slavi petnaest godina od svog prvog leta i kasnijeg napredovanja kompanije u jednu od vodećih svetskih avio kompanija. Važan jubilej se obeležava nizom događaja i inicijativa u Abu Dabiju i širom sveta, počev od obelodanjivanja ekskluzivne saradnje sa čuvenom modnom dizajnerkom iz Njujorka, Dajanom fon Firstenberg (Diane Von Furstenberg).

Etihad ervejz je počeo da leti 5. novembra 2003. godine, sa jednim avionom Erbas A330-200, simboličnim letom do istorijskog grada Al Aina u emiratu Abi Dabi. Redovni komercijalni letovi su krenuli 12. novembra iste godine od Abu Dabija do glavnog grada Libana, Bejruta.

Nacionalna aviokompanija UAE sada upravlja flotom najnovije generacije sa više od  110 modernih aviona tipa Boing i Erbas, koja leti do 84 putničke i kargo destinacije. Tokom 15 godina, Etihad ervejz je obavio više od 840.000 putničkih letova i prevezao 139 miliona gostiju širom sveta, zahvaljujući posvećenom osoblju koje čini više od 22.000 talentovanih pojedinaca iz više od 150 zemalja.

Povezana vest:  Goca Tržan razvrstava ambalažni otpad i podržava Mesec reciklaže

Generalni direktor Etihad eviejšn grupacije Toni Daglas (Tony Douglas) rekao je ovim povodom: „Izuzetno smo ponosni na dostignuća Etihada za samo 15 godina. U kratkom vremenskom periodu postali smo jedan od najcenjenijih i najpriznatijih svetskih brendova, poznat po uvođenju inovacija praćenim najboljim aspektima arapskog gostoprimstva, koje smo sa stilom kao sinonimom nacionalne avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata pružili milionima korisnika. Možemo se okrenuti ka budućnosti uz obnovljenu energiju i vitalnost, kao aviokompanija izbora, koja promoviše Abu Dabi svuda gde leti.

Izražavamo iskrenu zahvalnost našim korisnicima, našim korporativnim i partnerima iz oblasti putovanja u Abu Dabiju i širom sveta, a i našim ljudima zbog njihove neprocenjive lojalnosti i podrške.“

Povezana vest:  CAMPER - kolekcija u znaku broja 18

Kako bi obeležila ovu priliku, Dajana fon Firstenberg je sarađivala sa Etihad ervejzom i dizajnirala posebnu seriju marama i kravata za kabinsko osoblje, koje su predstavljene na gala događaju u spektakularnom muzeju Luvr u Abu Dabiju. Nove stilske dodatke nosiće kabinsko osoblje avio-kompanije tokom novembra u znak proslave petnaestogodišnjice i desetogodišnjeg partnerstva sa Etihad ervejz Velikom nagradom Abu Dabija u Formuli 1.

Postoje tri različita modela za različite pozicije kabinske posade na letu, izabrana da se podudaraju sa paletom boja avio-kompanije: tamno žuti za rukovodioce u kabini aviona, ljubičasti za kabinsku posadu i beli za menadžere hrane i pića.

Dizajnerka Dajana fon Firstenberg je tom prilikom izjavila: „Formula 1 je događaj pun elegancije i bila sam oduševljena činjenicom da ću sarađivati sa Etihad ervejzom na ovom zanimljivom projektu. Geometrijsku šaru je inspirisala staza Jas Marina a postoji više nivoa značenja boja. Ljubičasta je kraljevska boja a narandžasta je inspirisana prelepim nijansama pustinjskog peska u sumrak. Nadam se da će se kabinsko osoblje osećati ponosnim kada budu nosili marame i kravate. One odražavaju sve ono što Etihad predstavlja – eleganciju i stil.“

Povezana vest:  Plazma filmski pozdrav iz Sarajeva

Događaj u Luvru u Abu Dabiju su zajednički organizovali Etihad ervejz, IMG supermodel Džoan Smols (Joan Smalls), koja je predstavila nove marame u video klipu u vidu dnevnika i glumica Liv Tajler (Tyler), a prisustvovale su mu neke od najuticajnijih ličnosti iz UAE uključujući i svetski značajne modne i specijalizovane medije.