Na ovogodišnjem Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe (Internacional Coffe Tasting) koje je održano 29. i 30. novembra u Milanu u organizaciji Međunarodnog Instituta za degustaciju kafe (International Institue of Coffe Tasters), Barcaffè espresso osvojio je dve zlatne medalje za svoje blendove  Barcaffè Tradizione i  Barcaffè Prestigio.

 Sudije ovogodišnjeg takmičenja bili su stručnjaci za kafu, a napitke od kafe ocenjivali su na osnovu nekoliko kriterijuma, kao što su: zaokruženost ukusa, intenzitet arome, struktura i postojanost pene.

„Izuzetno smo ponosni što smo na ovogodišnjem takmičenju postali nosioci čak dve zlatne medalje i time se našli u društvu drugih vrlo popularnih brendova u Italiji i šire. Barcaffè oduvek sprovodi stroge mere kontrole kvaliteta počevši od izbora samog zrna sirove kafe, pa do savršeno pripremljenog i posluženog espressa u kafiću“, izjavio je Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.

Napomenuo je da ovo nije prvi put da Barcaffè ponese zlatne medalje.

Povezana vest:  OTVORENA PRVA SUPERDRY PRODAVNICA U BEOGRADU

„Barcaffè je ponosni nosilac čak 6 zlatnih medalja na Međunarodnim takmičenjima u testiranju kafe. Izuzetno nam je drago što ovoj kolekciji dodajemo i ovogodišnje dve zlatne medalje“, dodao je Bele.

Barcaffè je jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, čija priča počinje još 1970. godine u tadašnjoj fabrici Droga Portorož, a danas njegovu ponudu čini više od 40 proizvoda, počevši od mešavina mlevene pržene kafe, espresso kafe, instant napitaka i coffee to go.

Povezana vest:  SOFIJA MILOŠEVIĆ u prolećnom lookbook DIESEL-a

Barcaffè Tradizione pripremljen je od najkvalitetnijih vrsta arabike i robuste. Obiluje intenzivnim ukusom i pikantnom aromom s notom gorkog kakaa i crne čokolade. Prisutan je širom regiona.

O organizatoru:

International Institute of Coffee Tasters (IIAC), je neprofitno udruženje podržano samo članarinama i osnovano je 1993. godine u svrhu sastavljanja i širenja naučnih metoda za senzornu procenu kafe.

Uvek se fokusirao na espresso, simbol napravljen u Italiji, usavršavajući određeni način degustacije. Od svog osnivanja IIAC je sproveo stotine kurseva licence za degustaciju kafe uz prisustvo operatera i ljubitelja kafe iz celog sveta. Tokom svoje istraživačke aktivnosti, podržanog od strane naučnog odbora na visokom nivou, IIAC je usavršio šolju za taster koji optimizira procenu espressa, istovremeno vrši važne studije o korelacijama između oznaka kvaliteta otkrivenih putem hemijske analize i senzornih osobina kafe.

 

Povezana vest:  Deda Mraz i Maxi supermarketi obradovali decu u Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“