Austrijska kompanija IMMOFINANZ nastavlja širenje svog lanca STOP SHOP ritejl parkova u Srbiji izgradnjom 10-og STOP SHOP ritejl parka koji se nalazi u Sremskoj Mitrovici. Zvanična ceremonija postavljanja kamena temeljca održana je danas, a događaju su prisustvovali gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ za Srbiju Joško Piteša.

Novi ritejl park će obuhvatati 7.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje. Sa preko 20 domaćih i internacionalnih brendova, STOP SHOP ritejl park će omogućiti različitu kombinaciju zakupaca, uključujući modne i kozmetičke brendove, kao i brendove za kućne potrepštine, gastronomiju i usluge koje će biti na raspolaganju građanima Sremske Mitrovice i šireg okruženja. STOP SHOP u Sremskoj Mitrovici će imati ukupno 300 parking mesta, a otvaranje ritejl parka planirano je za avgust 2019. godine.

Povezana vest:  Srpski startap predstavlja "WeGrowth" - novi alat za marketare u Srbiji

„Izgradnja 10-og STOP SHOP ritejl parka u Sremskoj Mitrovici potvrđuje naše obećanje koje smo dali 2015. godine kad smo ulazili na srpsko tržište – odlučnost da proširimo naš multinacionalni lanac ritejl parkova. Novi STOP SHOP će građanima Sremske Mitrovice i širem okruženju ponuditi jedinstveno šoping iskustvo“, izjavio je Joško Piteša, menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ za Srbiju. “IMMOFINANZ STOP SHOP portfolio uključuje 80 ritejl parkova u devet zemalja i radimo na daljoj ekspanziji kako bismo ojačali našu poziciju vodećeg operatera ritejl parkova u Evropi“, dodao je on.

Povezana vest:  NIVEA predstavlja unapređenu Q10 liniju za učvršćivanje kože

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader izjavio je da je izgradnja STOP SHOP-a u Sremskoj Mitrovici jedan od pokazatelja da se grad razvija velikom brzinom i da trgovinski objekti ovakvog značaja predstavljaju znak da je privredni ambijent u gradu izuzetno dobar.

„Veoma smo zahvalni austrijskom investitoru što je došao u naš grad da izgradi ritejl centar koji je nedostajao Sremskoj Mitrovici u prethodnom periodu. Nadamo se da će STOP SHOP uspešno poslovati i razvijati se u Sremskoj Mitrovici. Lokalna samouprava je spremna da pomogne kao i do sada, da podsetim, jedan od vidova našeg učešća jeste izgradnja pristupne servisne saobraćajnice kao i postavljanje semafora i levog skretanja za objekat. Želimo im uspešne radove na završetku objekta i sa nestrpljenjem čekamo otvaranje“, rekao je Vladimir Sanadar, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Povezana vest:  GUESS JEANS - KOLEKCIJA ZA PROLEĆE/LETO 2018

Sremska Mitrovica je grad koji je udaljen 75 kilometara zapadno od Beograda i 60 kilometara južno od Novog Sada sa 37.000 stanovnika i 163.000 stanovnika prigradskih područja. STOP SHOP ritejl park se nalazi u zapadnom delu grada sa pristupom jednoj od glavnih saobraćajnica i pozicioniran je pored jednog velikog supermarketa. Među STOP SHOP zakupcima su i popularni brendovi New Yorker, LC Waikiki, Deichmann, Sport Vision i DM.