VESTI
utorak, 23 septembar 2014
Baner
Baner

ATA Stars: Rukomet

RS Republike Srpske zatražiće članstvo u…

RS Republike Srpske zatražiće članstvo u EHF

RS Republike Srpske zatražiće članstvo u EHF Rukometni savez Republike Srpske (RSRS) zatražiće prijem u članstvo Evropske rukometne federacije (EHF), prenela je danas Radio Televizija Republike Srpske.Predsednik RSRS Zdravko Miličević rekao...

Redakcija 22 sep 2014 Rukomet

Čitaj dalje

Vujović trener Zagreba

Vujović trener Zagreba

Vujović trener Zagreba Proslavljeni rukometni reprezentativac Jugoslavije Veselin Vujović imenovan je danas za šefa stručkog štaba najtrofejnijeg hrvatskog kluba Zagreba.-Velika mi je čast što sam postao trener ovde u Zagrebu. Ovo...

Redakcija 21 sep 2014 Rukomet

Čitaj dalje
Baner
RS Republike Srpske zatražiće članstvo u EHF
Napisao Redakcija    ponedeljak, 22 septembar 2014 20:35   PDFŠtampaEl. pošta

ehf-logoRS Republike Srpske zatražiće članstvo u EHF

Rukometni savez Republike Srpske (RSRS) zatražiće prijem u članstvo Evropske rukometne federacije (EHF), prenela je danas Radio Televizija Republike Srpske.
Predsednik RSRS Zdravko Miličević rekao je da se rukovodstvo odlučio na taj korak nakon što je EHF u subotu na kongresu u Dablinu primio Kosovski savez u punopravno članstvo.
Miličević je istakao da bi Republika Srpska trebalo da bude primljena "ukoliko na delu opet nemamo dvostruke aršine".
-Kosovo je sada punopravni član EHF i toj reprezentaciji je omogućeno da igra u međunarodnim takmičenjima. Ova odluka nas je iznenadila, ali sada nam daje nadu da rukometnu samostalnost može da dobije i Republika Srpska. Mi imamo tradiciju i mnogo bolje uslove od Kosova - rekao je Miličević i naveo da će zahtev za prijem u članstvo EHF biti poslat uskoro.
Miličević je dodao kako paralelno sa pravnim aktivnostima savez nastavlja da deluje konkretno, pa će već 7. oktobra biti odigrana prijateljska utakmica između ženskih reprezentacija Srbije i Republike Srpske.
Mesto odigravanja te utakmice, koja će imati i humanitarni karakter, biće naknadno određeno, a najozbiljniji kandidati su Banjaluka i Teslić.

 


Strana 1 od 2107

Obeležite nas

Bookmark and Share

ATA social media

facebooktwitteryoutubebloggermail

ATA Advertising

Sadržaj veb sajta i tehnologija koje su korišćene su zaštićene zakonom. u slučaju da nije izričito napomenuto, sve vesti, članci, reportaže, izveštaji, intervjui i drugi tekstualni, grafički, tonski i video materijali objavljeni na veb sajtu su vlasništvo veb sajta. Dozvoljeno je kopirati tekstualni sadržaj samo uz pismeno odobrenje i uz navođenje izvora. Korišćenje fotografija i ostalih materijala sa veb sajta je strogo zabranjeno. Narušivanje povlači zakonske posledice.

Baner