VESTI
četvrtak, 21 avgust 2014
Baner
Baner

ATA Stars: Rukomet

Održana redovna 33. sednica Upravnog odb…

Održana redovna 33. sednica Upravnog odbora RSS

Održana redovna 33. sednica Upravnog odbora RSS Redovna 33. sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije održana je danas u hotelu M. Na Upravnom odboru utvrđene su smernice kojima će se RSS...

Redakcija 19 avg 2014 Rukomet

Čitaj dalje

Kadeti Srbije poraženi od Švedske i igra…

Kadeti Srbije poraženi od Švedske i igraju za plasman

Kadeti Srbije poraženi od Švedske i igraju za plasman Kadetska rukometna repezentacija Srbije nije uspela da se plasira u drugu fazu prvenstva Evrope u Poljskoj pošto je danas u poslednjem 3....

Redakcija 17 avg 2014 Rukomet

Čitaj dalje
Baner
Održana redovna 33. sednica Upravnog odbora RSS
Napisao Redakcija    utorak, 19 avgust 2014 18:07   PDFŠtampaEl. pošta

Velimir MarjanovicOdržana redovna 33. sednica Upravnog odbora RSS

Redovna 33. sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije održana je danas u hotelu M. Na Upravnom odboru utvrđene su smernice kojima će se RSS voditi u izboru novog selektora muške seniorske reprezentacije. Članovi UO su se složili da će u izboru budućeg selektora odlučivati ciljevi budućeg selektora, a to je da se reprezentacija bori za najviši plasman, i da selektor može biti član zajednice trenera Srbije ali i stranac.
Kada je u pitanju izbor novog selektora muške seniorske reprezentacije, UO RSS, tražio je i mišljenje Zajednice trenera. Predsednik Zajednice trenera, Saša Marković, izneo je mišljenje zajednice u kome se traži da budući selektor bude iz redova RSS-a, kao i da budući selektor ima do sada najviše postignute rezultate. Zajednica trenera, kako je izneo predsednik, je do sada imala učešće u izboru selektora, kao što je bio izbor selektora ženske ženske seniorske reprezentacije, Saša Bošković. Saša Bošković je, na poslednjem SP u Srbiji, sa seniorskom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju i plasman na EP koje će se ove godine održati u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. decembra.
UO RSS je tražio i od članova OU da iznesu svoje mišljenje kako bi se na narednoj sednici iznela imena potencijalih selektora seniorske reprezentacije.
Članovi UO su se složili sa mišljenjem Zajednice trenera i od zajednice trenera je tražila da se uradi detaljnija analiza raspoloživih trenera i igrača na koje može da se računa na narednim takmičenjima, kao analiza budžeta kojim RSS raspolaže za angažovanje selektora.
Takođe, na sednici UO utvrđen je pravilnik o udruživanju i radu Zajednice klubova u takmičarskoj 2014/15 godini. Potvrđena imenovanja direktora i pomoćnika za sudijska pitanja. Direktor za Super ligu za muškarce i žene i za super B ligu je Vladislav Jovanović, a pomoćnik za sudijska pitanja za sve tri lige je Slobodan Višekruna.
Imenovani su i članovi takmičarskih komisija mlađih kategorija, kao i direktor takmičenja (liga) mlađih kategorija, Sever, Centar, Istok, Zapad i mlađe kategorija Srbije. Potvrđene su liste sudija, kontrolora, delegata i trenera u takmičarskoj 2014/15 godini. Utvrđeni su i predlozi izmena Pravilnika o rukometnim takmičenjima, Registracionog pravilnika i Disciplinskog pravilnika RSS.

 


Strana 1 od 2085

Obeležite nas

Bookmark and Share

ATA social media

facebooktwitteryoutubebloggermail

ATA Advertising

Sadržaj veb sajta i tehnologija koje su korišćene su zaštićene zakonom. u slučaju da nije izričito napomenuto, sve vesti, članci, reportaže, izveštaji, intervjui i drugi tekstualni, grafički, tonski i video materijali objavljeni na veb sajtu su vlasništvo veb sajta. Dozvoljeno je kopirati tekstualni sadržaj samo uz pismeno odobrenje i uz navođenje izvora. Korišćenje fotografija i ostalih materijala sa veb sajta je strogo zabranjeno. Narušivanje povlači zakonske posledice.

Baner