vojvodina partizanPobeda Vojvodine pred 3.500 gledalaca, Kragujevčani u seriji

Novosadska Vojvodina uspešno je započela odbranu šampionske titule. Novosađani su u prvom kolu plej-ofa Super lige savladali Partizan 26:22 (12:11) pred 3.500 navijača u sjajnom ambijentu novosadske dvorane „SPENS“. Tokom svih 60 minuta izabranici trenera domaćeg tima Đorđa Ćirkovića imali su kontrolu nad rezultatom i na kraju zasluženo slavili. Odlična odbrana „lala“ bila je predvođena raspoloženim Miroslavom Kocićem, koji je meč završio sa 16 odbrana. Jedino vođstvo Partizana viđeno je u 11. minutu (4:3), ali u beogradskom timu osim Ljubomira Jovanovića (6), nije bilo raspoloženog igrača u bekovskoj liniji, koji bi doneo prevagu u derbiju.
Pravi nagoveštaj da Novosađani neće propustiti priliku da upišu prve bodove pred svojom publikom, bila je serija na početku drugog poluvremena, kada je pri rezultatu 17:12 morala da reaguje klupa crno-belih. Uspeo je Partizan preko Ilića i Beočanina da pripreti, smanji na -3 (22:19, 51.), ali ne i da izbori ništa više od časnog poraza. Sudbinu gostiju zapečatio je Uroš Elezović, koji je uz Strahinju Stankovića bio najefikasniji u pobedničkom timu sa šest golova. U poraženom timu, pored Jovanovića, efikasan je bio Vanja Ilić sa pet pogodaka.
Trener Partizana, Aleksandar Brković, nije bio zadovoljan:
– Apsolutno zaslužena pobeda Vojvodine. Iskoristili su dosta od potencijala koji imaju, što mi nismo uradili. Puno smo grešili u napadu, i kada smo imali priliku za lake golove, to nismo koristili. Nadam se da ćemo to popraviti. Slažem se da poraz ne znači mnogo. Verujem u sve pobede do kraja.
U drugačijem raspoloženju, bio je trener pobedničkog tima, Đorđe Ćirković:
– Hvala Partizanu, doprineli su da ovo bude pravi spektakl. Razlog našeg grča na startu je to što većina igrača četiri nedelje nije imala takmičarsku utakmicu. Sedam osam meseci smo, kao i Partizan, igrali u ligi koja nema rezultatski naboj. Zadržali smo stabilnost u odbrani, čekali parcijale,onaj u prvom poluvremenu kada smo poveli pet razlike, a posebno je presudio start drugog dela, prvih 10 minuta.
U meču trećeg kola u Kragujevcu, koji je odigran unapred zbog obaveza Metaloplastike u Čelendž Kupu, domaći Radnički je zabeležio i drugu pobedu u plej-ofu protiv Šapčana 21:20 (11:8) predvođen Krstom Miloševićem, strelcem devet golova, koji je bio najefikasniji akter meča uz saigrača Dejana Pralicu (7). Kod gostiju, Žikica Milosavljević je šest puta bio precizan.

Povezana vest:  Marjanović: Cilj RSS - obe selekcije na Igrama u Riju