pavlovic pesak

Počinje odbrojavanje za SP u rukometu na pesku u Brazilu

Svetsko prvenstvo u rukometu na pesku (Beach Handball) održaće se od 22. do 27. jula u Resifeu u Brazilu. Do početka VI Svetskog prvenstva ostalo je 99 dana, a reprezentacija Srbije će po drugi put biti u prilici da učestvuje na smotri najboljih selekcija. Muška rukometna selekcija je 2008. godine zauzela treće mesto na ovom takmičenju.
Na Prvenstvu učestvuju 24 selekcije u ženskoj i muškoj konkurenciji, najbolji sa svih kontinenata. Brazil brani titule u obe konkurencije, a naša reprezentacija će pokušati da ostvari bolji plasman od prošlogodišnjeg četvrtog mesto na Evropskom prvenstvu u Danskoj, kada je ekipa domaćina, predvođena Hansom Lindbergom uspela da za jednu loptu stigne do bronze ispred reprezentacije Srbije.
Ekipa će biti predvođena najboljim evropskim igračem Markom Pavlovićem. Tim će biti selektovan tokom juna i jula, kroz veći broj beach handball turnira u Srbiji, kao i nekoliko aktivnosti nacionalne selekcije, u zemlji i inostranstvu.
Selektor Danijel Petković nam je povodom finalnog odbrojavanja rekao: -Obaveza je selekcije Srbije da se uvek bori za najviši plasman. Iako je u pitanju relativno mlada sportska disciplina, konkurencija na globalnom nivou je neverovatna, tako da će odlučivati svaka lopta. Nama je cilj da se tokom narednih meseci što bolje pripremimo i da odemo u Brazil sa najvišim ambicijama. Nadam se da ćemo biti u prilici da ekipu sa proteklog EP pojačamo novim igračima. Svi će imati šansu da dokažu da im je mesto među najboljih deset. Naravno, mnogo će nam značiti i podrška svih navijača Srbije.

Povezana vest:  Startuje rukometna Arkus liga: Novi Pazar domaćin Obiliću