ariljeforfriendshipMeđunarodni rukometni turnir u Arilju pod pokroviteljstvom ambasade Norveške

Pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Norveške, Arilje i Čajetina, ugostiće mlade rukometaše i rukometašice od prvog do četvrtog maja na međunarodnom turniru pod nazivom „Arilje for friendship“. Na turniru će učestvovati 21 ekipa u generaciji 2000 iz svih zemalja regiona. Cilj ovog projekta, čiju će organizaciju na terenu pomoći RK Arilje, jeste davanje prilike deci iz nerazvijenih sredina da se takmiče u međunarodnoj konkurenciji, ali i da steknu nove prijatelje iz regiona, i tako nauče još nešto o toleranciji i međusobnom poštovanju među narodima.
– Turnir je zamišljen kao druženje dece različitih nacionalnosti i struktura iz zemalja regiona. Na jednom mestu ćemo okupiti klubove i škole rukometa iz sredina koje nemaju finansijsku podršku – reči su menadžera projekta „Arilje for Friendship“ Miroslava Markovića.
Predsednik RK Arilje Goran Nikolić, pored socijalnog i kulturološkog aspekta čitavog projekta, kao cilj turnira vidi i popularizaciju rukometa:
– Hvala ljudima iz ambasade Norveške na podršci, a mi ćemo se potruditi da ovaj turnir preraste u tradiciju. Na jednom mestu ćemo imati Srbe, Bošnjake, Crnogorce, Turke, Albance, Makedonce, mnoge ekipe iz mešovitih nacionalnih sredina. Turnir će se igrati u dve grupe – Arilju i Čajetini od drugog maja. Naš cilj je i popularizacija rukometa kod naših prijatelja u Čajetini, koja nema rukometni klub.
Predsednik SO Arilje, Zoran Todorović, istakao je da će lokalne strukture pružiti punu podršku međunarodnom turniru „Arilje for friendship“.
– Opština će pomoći u organizaciji. Nadamo se da će dodeli pehara, pored ambasadora Norveške, prisustvovati i državni sekretar za sport, Predrag Peruničić.
Na turniru će učestvovati 20 ekipa:
Dečaci:
1. Arilje
2. Goražde
3. Resen
4. Trebjesa Nikšić
5. Požega
6. Nova Varoš
7. Slavija Sarajevo
8. Prespa
9. Pljevlja
10. Priboj
11. Štrpce
12. Čelik Nikšić
rezerva: Mokra Gora
Devojčice:
1. Goražde
2. Trebjesa Nikšić Trebjesa
3. Kičevo
4. Knjaz Miloš
5. Knežpoljka
6. Slavija Sarajevo
7. Zeta Golubovci
8. Prespa

Povezana vest:  Holanđanke osvojile bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu