rio zastava„Orlovi“ stigli u Brazil i vrše poslednje pripreme pred mečeve koji počinju u utorak

„Peščana“ selekcija Srbije je u kasnim večernjim časovima u subotu stigla na svoje odredište. Pet sati vremenske razlike između Srbije i Brazila je tražilo pažljivu pripremu satnice odmora i obaveza, tako da su tek juče popodne naši reprezentativci izašli na terene koji okružuju Centralni stadion čiji je kapacitet 2200 mesta. Bila je to prilika da se ekipa lagano prilagodi uslovima u Resifeu, da igrači „prođu“ kroz situacije koje su uvežbavane tokom priprema.
-Posle napornog putovanja smo se smestili i počeli da „dišemo“ u ritmu Svetskog prvenstva. Uslovi u Resifeu su odlični, a danas je ekipa izašla i prvi put na teren. Nismo se bavili mnogo taktikom, svesni smo da su ovi treninzi pred Prvenstvo i prilika da neke stvari ostanu sakrivene od očiju naših takmaca. Na kraju treninga smo odradili jednu zajedničku „šutaut“ seriju sa Hrvatima koji su trenirali na susednom terenu. Tim segmentom sam svakako zadovoljan – rekao je Daniel Petković, selektor reprezentacije Srbije u rukometu na pesku, i dodao: – Nemamo nikakvih problema i ekipa orna očekuje početak takmičenja.
Reprezentacija Srbije od 18.45 sati na Centralnom terenu odigraće trening meč sa selekcijom Argentine. To će biti generalna proba naših reprezentativaca pred prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu koja ih očekuje u utorak, u 20.50 sati po našem vremenu sa selekcijom Urugvaja.
Naša reprezentacija nalazi se u grupi A sa selekcijama Urugvaja, Danske, Omana, Australije i domaćina Brazila. Na spisku selektora reprezentacije Daniela Petkovića nalazi se 10 igrača, Davorin Vujović, Aleksandar Laović, Luka Marinović, Veljko Milošević, Ivan Dimitrijević, Marko Pavlović, Branko Oljača, Svetislav Verkić, Milan Knežević i Branko Radaković.

Povezana vest:  Vuković saopštio spisak igrača za pripreme za OI