aus srb-M-03-photo-uros hocevar-ihf
Reprezentativci pred utakmicu sa Brazilom: Brazilci su veliki favoriti, ali mi verujemo u sebe
 
Reprezentacija Srbije u rukometu na pesku prvog dana Svetskog prvenstva ostvarila je dve pobede, pobedivši selekcije Urugvaja i Australije. U naredne dve utakmice protiv Danske (22h) i Brazila (01.20h) naši reprezentativci tražiće pobede, kako bi ostvarili što bolji plasman na planetarnom takmičenju.
-Večeras počinjemo utakmicom sa Danskom (22h) i nadam se da ćemo tom pobedom obezbediti plasman i prenos dva boda u narednu fazu, pa da potom možemo mirnije da uđemo u utakmicu sa svetskim prvakom i domaćinom Brazilom – istakao je Daniel Petković, selektor reprezentacije Srbije u rukometu na pesku, i dodao: – Prvog dana ostvarili smo dve pobede, utakmice su bile mnogo teže nego što se očekivalo, ali je najvažnije da smo uspeli da pobedimo. Verujem da ćemo se sa pobedom u drugom takmičarskom danu plasirati među šest najboljih timova.
-Meč sa trostrukim prvacima na centralnom terenu, pred punim tribinama biće dodatni motiv za nas. Naravno, Brazilci su veliki favoriti, ali mi verujemo u sebe i ako pružimo našu najbolju partiju, nadam se da možemo doći do povoljnog rezultata – rekao je Luka Marinović, golman reprezentacije Srbije, koji je na Svetskom prvenstvu 2008.godine u Španiji proglašen za najboljeg golmana.
Utakmica između Srbije i Brazila biće odigrana na Centralnom terenu i biće moguće pratiti je putem „live stream“-a, početak meča je u četvrtak u rano jutro, u 1:20h za gledaoce u Srbiji.
Svetsko prvenstvo održava se u Brazilu, od 22. do 27. jula u Resifeu.
Povezana vest:  Vardar prvi finalista SEHA lige