aus srb-M-03-photo-uros hocevar-ihfRUKOMET NA PESKU

 Rukometaši na pesku izgubili od Danske na SP u Brazilu

 

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu reprezentacija Srbije u rukometu na pesku u trećoj utakmici izgubila je od selekcije Danske 2:0(11:5; 17:11).

Drugi dan na SP u Resifeu nije doneo nastavak pobedonosne serije. Danska je zasluženo pobedila selekciju Srbije i obezbedila sebi jednu od ulaznica za Top 6.Prošle godine je tim koji je predvodio Hans Lindberg, na domaćem terenu u Randersu, selekciju Srbije u meču za bronzu poslao kući bez metala. Naša ekipa je tada utehu našla u plasmanu na Svetsko prvenstvo. Upravo je današnji meč od samog žrebanja u istu grupu delovao kao idealna prilika za revanš. Na žalost, prilika je propuštena. I nije revanš bitan, već činjenica da je ovim putem Srbija poslata na granicu borbe za plasman medju najboljih šest timova Sveta. A dobro su započinjali naši momci oba perioda, bili u vođstvu od po tri poena razlike, ali su se onda „budili“ Danci, dubokim izlaskom na našeg „specijalistu“ Pavlovića „kvarili“ protok lopte, što je dovodilo do loše selekcije šuta čije je plodove ubirao danski golman Fredsgard. Naša odbrana je takođe bila na visini zadatka, predvođena Lukom Marinovićem, pa je u prvom periodu viđeno samo 16 poena. Mali izgovor obe ekipe mogu naći u jakoj kiši koja je padala od početka do kraja meča, a tokom današnjeg dana već u nekoliko navrata kvarila zadovoljstvo ljubiteljima rukometa na pesku na plaži u Resifeu. U drugom periodu se sve ponovilo, naša igra nije funkcionisala kako treba, Danci su bili bolji i na kraju zasluženo slavili.

Povezana vest:  EP 2012 SRBIJA, Otvoreno prvenstvo Evrope za rukometaše u Srbiji

Za utiske o meču smo pitali Ivana Dimitrijevića: „Dobro smo započeli utakmicu, ali onda su nam ritam poremetili duboki izlasci Danaca na Pavlovića. Umesto da lagano rešavamo situacije 3 na 2, ušli smo u loš period igre začinjen lošom realizacijom. Što je najgore, u drugom periodu je sve izgledalo kao preslikano.“

Našoj ekipi sada preostaje da se dobro predstavi noćas u meču sa Brazilom, a da se potom okrene utakmici sa Omanom sutra, jer taj meč i pobeda u njemu nosi težinu plasmana medju najbolje.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Rezultati utakmica 5. kola i tabele grupa

Srbija: Radaković 5, Dimitrijevic 4, Vujovic 3, Milosevic i Pavlović po 2 poena.

Naši reprezentativci od 01.20 sati posle ponoći igraće utakmicu sa selekcijom Brazila, a taj meč biće moguće pratiti i putem live stream-a na sajtu IHF-a. Svetsko prvenstvo se održava u Brazilu, u Resifeu od 22. do 27. jula.