srb cro-M-05-photo-uros hocevar-ihfRUKOMET NA PESKU
Rukometasi izgubili od selekcije Hrvatske
 
Reprezentacija Srbije u rukometu na pesku izgubila je od selekcije Hrvatske rezultatom 0:2 , na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Večeras od 23.20 sati naši peščani reprezentativci sastaju se sa selekcijom Španije.
Glavna runda takmičenja je započela komšijskim derbijem, mečom selekcija Hrvatske i Srbije. Ipak, draž derbija je izostala utoliko što je kvalitetnija selekcija Hrvatske dokazala taj vrhunski kvalitet i stigla do pobede verovatno lakše nego što su se i u snovima nadali. Sam početak prvog perioda je pokazao kako će izgledati ceo njegov tok. Hrvati u „četvrtoj“, a naš tim je kao „pod ručnom“ pokušavao da krene uz ozbiljnu strminu. Svi kojima je srpska selekcija pri srcu su verovatno imali na pameti težak poraz domaćih fudbalera od Nemačke pre par nedelja. Tako je izgledao i završio prvi period – 7:32.
Drugi period, malo drugačija priča i mogućnost da Srbija sa dva dobra napada dođe do izjednačenja. Ipak, prilika koju je pre svih kreirao Luka Marinović odličnim odbranama nije iskorišćena i u poslednjih dva minuta je usledilo novo „odlepljivanje“ i na kraju je Srbija otišla na 0:2 (15:23 u drugom periodu).
Ovim porazom je Hrvatska gotovo obezbedila plasman u polufinale, dok je takav zadatak za srpsku ekipu gotovo nemoguć.
Strelci za Srbiju su bili: Pavlović 10, Dimitrijević 5, Laović 3, Vujović 2, Radaković i Knežević po 1.  Najefikasniji kod Hrvatske su bili Dumenčić i Šemren sa po 12.
 
PHOTO: ihf.info
Povezana vest:  Rukometaši Monpeljea pod istragom