kzn turnir u kg 01 foto zoran petrovicU Kragujevcu za vikend kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, Radnički sa Mitjilandom

U Kragujevcu je danas održana konferencija za medije povodom kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, koji će tokom vikenda biti odžan u dvorani „Jezero“: Na konferenciji su svoje mišljenje o predstojećem takmičenju dali predstavnici domaćeg „Radničkog“, kao i gosti iz Hrvatske i Danske, predstavnici „Podravke“ i „Mitjilanda“.
-Kao klub i organizator preduzeli smo sve da ovo bude pravi rukometni spektakl. Očekujemo punu halu, najavili su se navijači iz celog regiona – rekao je Stavro Rašković, sportski direktor „Radničkog“.
Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa igraće u Kupu kupova od 3. kola, a četvrtoplasirana ekipa od 2. kola.
-Imamo najtežeg protivnika, tim koji je dugi niz godina u Evropi i apsolutni su favoriti. Ipak ćemo dati svoj maksimum, jedna utakmica je jedna šansa i sve je moguće – istakao je Aleksandar Radosavljević trener ŽRK Radnički.
-Turnir je od izuzetnog značaja za nas. U utakmici akcenat stavljamo na našu odbranu, na sprečavanje kontranapada i napada – rekla je Jelena Nišavić, igračica „Radničkog“, reprezentativka Srbije.
-Spremni smo za turnir. Imamo miks iskustva i mladosti, igračice koje su i prošle godine igrale LŠ. Očekujem punu dvoranu, jer sport je samo ako ima navijača – naveo je Goran Mrđan, trener „Podravke“.
-Neka osvoji najbolji, a ja se nadam da ćemo to biti mi. Došle smo da izborimo dalji nastup – izjavila je Miranda Tatari, reprezentativka Hrvatske.
-Očekujemo sjajnu atmosferu, kao i svi timovi i mi ćemo probati da prođemo dalje. Cilj nam je glavna faza LŠ. Mi prihvatamo ulogu favorita, zasnovanu na činjenici da smo proteklu sezonu Lige šampiona završili učešćem na „fajnal for“-u Lige šampiona. Bez obzira na to učešće na F4 i naše iskustvo odatle, poštujemo sve ekipe. Borimo se sa nekim povredama, imamo 4 nove igračice, ali očekujemo, kao i predstavnici svih ekipa, prolaz u glavnu fazu Lige šampiona – istakla je Kristijan Kristijansen, igračica „Mitjiland“.
Na KZN nisu bili prisutni predstavnici norveškog „Bijasena“ koji će tokom popodneva stići u Kragujevac.
Oba dana, mečevi će biti igrani u dvorani „Jezero“, a sutra se u prvom meču u 17:00h sastaju „Podravka“ i „Bijasen“, dok će od 19:30h naš šampion „Radnički“ pokušati da pobedom nad „Mitjilandom“ izbori mogućnost da se sa pobednikom prvog meča bori za ulazak u Ligu šampiona.

Povezana vest:  Obijene prostorije Rukometnog saveza Srbije

PHOTO: Zoran Petrović