boskovic

Bošković pozvao 20 rukometašica za EHF nedelju

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković objavio je danas uži spisak od 20 igračica na koje računa u EHF nedelji nacionalnih timova.  Vicešampionke sveta okupljaju se u ponedeljak 6. oktobra u Beogradu, gde će odraditi trenažne aktivnosti, a već sutradan odigraće u Banjaluci prijateljski meč sa reprezentacijom Republike Srpske. 
Od 8. do 11. oktobra srpske rukometašice učestvovaće na Kroacija kupu u Umagu, zajedno sa selekcijama Nemačke, Poljske i domaćina Hrvatske.
Na spisku su:
Golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Ana Kačarević
Leva krila: Jelena Nišavić, Sanja Radosavljević
Pivoti: Dragana Cvijić, Sanja Rajović, Marija Lojpur
Desna krila: Ivana Milošević, Katarina Krpež
Bekovi: Sanja Damnjanović, Biljana Bandelier, Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Andrea Lekić, Kristina Liščević, Dijana Radojević, Jelena Popović, Jelena Živković, Anđela Janušević
-Drago mi je što se konačno okupljamo. Utakmica u Banjluci, kao i turnir, dobro će poslužiti kao provera pred predstojeće Evropsko prvenstvo. Na turniru učestvuju jake ekipe, ali mi ćemo dati sve od sebe da što bolje odigramo utakmices i da budemo što spremnije za EP – rekla je golman Katarina Tomašević.
Na prvenstvu Evrope, od 7. do 21. decembra u Hrvatskoj i Mađarskoj, reprezentacija Srbije takmičiće se D grupi sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke, a utakmice grupne faze igraće u Osijeku. 
Na prethodnom EP 2012. godine srpske rukometašice zauzele su četvrto mesto.

Povezana vest:  Muška rukometna kadetska reprezentacija osma u Evropi