okupljanjeRukometaši se okupili u Beogradu

Rukometaši Srbije okupili su se danas u Beogradu, kako bi naredne dane iskoristili da se pripreme za prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Poljskoj. Orlovi na startu kvalifikacija dočekuju selekciju Crne Gore, u sredu, 29. oktobra od 20 sati u beogradskom Pioniru, a 2. novembra gostuju selekciji Izraela.
-Igrati za reprezentaciju to je ponos. Privilegija malog broja ljudi je da igra za svoju zemlju, i da u tom danu predstavlja zemlju iz koje dolazi. Mi imamo prava i da izgubimo i da pobedimo, ono što moramo da budemo svesni odgovornosti koju imamo, da predstavljamo reprezentativno svoju zemlju i da verujemo u rezultat. Očekujem dobru atmosferu, i da nam publika bude podrška – istakao je Dejan Perić, vršilac dužnosti selektora muške rukometne reprezentacije Srbije.
-U sportu uvek mora da se ide napred. Pred nama su kvalifikacije, ali prve dve ekipe idu dalje i imamo velike šanse. Ovo je nedelja koja će nam poslužiti da se još bolje uigramo i da pokušamo da pobedimo Crnu Goru i Izrael. Mislim da imamo kvalitet i ja se nadam dobrim rezultatima. Daćemo sve od sebe za svoju zemlju i za reprezentaciju i nadam se dobroj atmosferi u Pioniru – rekao je Momir Ilić, kapiten nacionalnog tima Srbije.
Srbija i Crna Gora sastaju se prvi put od razdvajanja dve države. Ulaz na utakmicu biće slobodan, ali uz ulaznicu. Svi zainteresovani ljubitelji rukometa i reprezentacije kartu za utakmicu Srbija – Crna Gora moći će da preuzmu na blagajnama hale Pionir u sredu, 29.oktobra od 15 sati pa do početka utakmice. Jedno lice može da preuzme maksimalno 4 ulaznice.
Ulaznice se preuzimaju uz bilo koji identifikacioni dokument sa slikom ili sa članskom kartom RSS.
Orlovi se nalaze u grupi 4, sa selekcijama Crne Gore, Izraela i Islanda. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016, održavaju se od oktobra do juna naredne godine. Po dve najbolje reprezentacije iz svake kvalifikacione grupe plasiraće se na EP, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.

Povezana vest:  Juniorke Srbije ubedljive protiv selekcije Kosova