momir ilic ruk rep

Ilić: Očekujem lep međurepublički derbi sa Crnom Gorom

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić rekao je danas da očekuje lep međurepublički derbi sa Crnom Gorom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
-Očekuje nas jak meč, na početku veoma važnog zadatka. Oni jesu podmlađeni, ali sam siguran da će dati sve od sebe. I mi ćemo isto, tako da obećavam lep međurepublički derbi – rekao je Ilić na konferenciji za medije u hotelu IN, uoči prvog duela sa Crnom Gorom, nakon razlaza dve zemlje.
Iskusni pivotmen Rasto Stojković smatra da je Srbija favorit u grupi, ali da to mora da dokaže na terenu.
-Imamo volju i želju, a nadam se da ćemo imati i pameti da uspešno prebrodimo kvalifikacije – naveo je Stojković.
Selektor Dejan Perić istakao je da su igrači svesni značaja utakmice sa Crnom Gorom, s obzirom na to da je plasman na šampionat u Poljskoj postavljen kao jasan cilj.
-Moramo da uđemo u meč velikog srca i hladne glave. Rival je podmlađen, ali to nikako ne bi smelo da dovede do opuštanja. Ovaj duel je kao finale, nadam se da ćemo igrom i zalaganjem pokazati da imamo viziju za budućnost. Očekujem lepu sportsku atmosferu – poručio je Perić.
Utakmica između Srbije i Crne Gore igra se sutra od 20 sati u dvorani Pionir, a već u nedelju srpski tim gostuje u Izraelu.

Povezana vest:  SUPERKUP SRBIJE, Rukometaši Partizana osvojili Super kup Srbije