kluz-treningSutra prva  utakmic a3. kola Kupa pobednika kupova, Kluž – Radnički (Kragujevac)

Rukometašice Radničkog iz Kregujevca će sutra, 16. Novembra od 17 časova igrati utrakmicu 3. kola Kupa pobednika kupova protiv rumunskog Kluža.

Trener rukometašica Radničkog, Aleksandar Radosavljević kaže da je tim dobro proučio rivala.

– Tri pozicije, srednji bek, pivotmen i levi bek čine okosnicu ekipe i od njih preti najveća opasnost i one čine udarnu snagu Kluža. Mi smo se dobro spremili i pokušaćemo da ih iznenadimo odbranom 5-1. Time ćemo onemogućiti saradnju srednjeg beka i pivotmena. Biće nam jako teško, jer nas očekuje puna hala, jer nažalost naše mečeve u domaćem prvenstvu prati mali broj gledalaca. Trenirali smo protekle nedelje i sa glasnom muzikom, da bi se devojke navikle na atmosferu koja ih očekuje u hali. Mislim da će naše iskustvo presuditi i mi idemo na pobedu!

Povezana vest:  Juniorke u petak počinju kvalifikacije za EP

Kapiten rukometašica Radničkog Biljana Balać istakla je da se poslče male pazue tim vraća na evropsku scenu i dodala:

– Igramo protiv tima iz zemlje u kojoj se igra dobar rukomet. Tim Kluža je jako dobra ekipa. Mi smo se spremale i uradile smo sve što je potrebno. Iskreno se nadam da ćemo napraviti dobar rezultat pred revanš u Kragujevcu. Dajem sebi za pravo da se nadam prolasku u narednu rudnu. Skoncentirsaćemo se na njihovu levu stranu napada, jer od levog beka preti najveća opasnost.

Povezana vest:  Ilić i Vujin predvode Srbiju u baraž mečevima sa Češkom

-Ono što je najbitnije za moju mladu ekipu, je da dožive taj osećaj igranja u Evropi. Važno je da u njihovom sazrevanju I postizanju vrhunskih rezultata imaju ovakve mečeve u svojim karijerama, kao što je ova u Klužu.Generalno je lepo igrati pred prepunom halom, što nas ovde i očekuje. Mislim da to može samo da doprinese još veću motivaciju i dobru igru. Ja, ću im prva pomoći, dati im podršku da se ne uplaše. Spremili smo se za utakmicu. Mi nemamo šta da izgubimo, igramo revanš kod kuće. Bilo bi lepo da prođemo u sledeći krug Ii prezimimo u Evropi. Nama je najvažnije je da mi ispoštujemo sve dogovore, nemamo čega da se plašimo. Pokazale smo u kvalifikacijama za Ligu šampiona da možemo da se nosimo sa velikim ekipama, tako da očekujem da to pokažemo i ovde u Rumuniji – poručuje za kraj  Milica Danilović, rukometašica Radničkog iz Kluža.

Povezana vest:  Kvalifikacije za LŠ: Zaječarke pobedile KIF Vejen!